Ovo su najčudniji predmeti sa kojima Instagram make-up gurui nanose šminku!

instagram šminka

Ruku na srce, lenjost je majka svih izuma, zar ne? Svi bismo najradije da češće peremo i menjamo make-up sunđere i četkice, ali to ne radimo. Tu nastupa inspiracija. Postoje ona jutra kada ne možemo da prepoznamo boju našeg beauty blendera, koliko je prekriven naslagama tečnog pudera. Tako su make-up gurui sa Instagrama potražili svakodnevne predmete za nanošenje tečnog pudera!

Mnogi kreativni blogeri su osmislili, u najmanju ruku, inovativne načine nanošenja šminke, uz pomoć stvari koje sigurno imate u kući. Neke su začuđujuće, a neke su potpuno otkačene. U nastavku pogledajte ove “alatke” koje idu od urbesnih do krajnje bizarnih!

5 najčudnijih predmeta za šminkanje sa Instagrama

Silikonski umeci za grudnjak

Prava beauty alatka koja je za kratko vreme stekla ogromnu popularnost jeste Silisponge – transparentni silikonski providni aplikator, koji ne upija proizvod, te je veoma ekonomičan i lak za čišćenje. Pošto je jedno vreme bio rasprodat svugde, make-up gurui su se dosetili da sličnu stvar isprobaju sa silikonskim umecima za grudnjak kako bi naneli tečni puder. Mudro, ali nismo sigurni koliko je veličina pogodna za navigaciju po licu.


View this post on Instagram

A post shared by Jashlyn G. (@stylesby.jaja) on

Selotejp

Korišćenje samolepljive trake kao šablona za nanošenje beauty proizvoda deluje kao super ideja za počenike. Kada želite onaj oštri smokey eye, perfektnu liniju ajlajnera ili precizne konture – samo zalepite selotejp i povucite! On je takođe super za nail art i crtanje savršenih prugica i geometrijskih oblika po noktima.

Povezano: Neobični načini za konturisanje lica


View this post on Instagram

A post shared by Peachy Queen Blog (@peachyqueenblog) on

Kašika

Ako se mučite da savladate tehiku “cut crease-“a, Instagram šminkeri predlažu da se potpomognete – kašikom! Nakon što se naneli neutralnu senku na ceo kapak, uzmite kašiku, naslonite udubljenom stranom na kapak, i po njenoj ivici iscrtajte savršenu cut crease liniju. Potom, nanesite tamniju senku uz samu ivicu kašike. Ovaj trik zaista radi!

Povezano: 6 koraka do savšenog cut-crease izgleda


View this post on Instagram

A post shared by Ade Susanti (@unidedebiz) on

Tvrdo kuvana jaja i paradajz

Blogeri su uvek prvi u redu za eksperimentisanje sa stvarima koje daju sličan osećaj poput silikonskog aplikatora na koži. I tako ih je “istraživanje” odvelo do kuvanih jaja i paradajza. Dakle, oljuštili su tvrdo kuvano jaje i naneli njime tečni puder, poput beauty blendera. U iste svrhe koriste paradajz, zbog svoje zaobljenosti!


View this post on Instagram

A post shared by MamásLatinas (@mamaslatinas) on

Dnevni ulošci

Ovo već zvuči bizarno. Dnevni ulošci su zgodna višenamenska stvarčica – tanki su, upijajući i samolepljivi. Upravo ove kararkteristike su iskoristili blogeri i osmilili ih kao zaštitu od padanja tamnih senki dok se šminkate. Samo ih isecite u polukrug, zalepite ispod očiju, i odradite eye make-up. Oni će pokupiti sve čestice senki, bez umrljavanja vašeg tena. Super trik!

Youtube/Printscreen
Youtube/Printscreen

Pročitajte još i: Prsti, četkica ili beauty blender – Štta je najbolje za nanošenje tečnog pudera?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!