Kako da odaberete tamni karmin za vaš ten?

tamni karmin

Kada dođe hladniji deo godine, naši neseseri za šminku doživljavaju make-over: jarke, neon karmine menjamo prigušenijim, tamnijim tonovima. Jedan od omiljenih jesenjih i zimskih make-up trendova su svakako bold usne: naglašene tamnim karminom boje šljive ili vina. Ipak, veliki broj žena se nerado odlučuje na ove tonove, sa izgovorom “da im ne stoje”. Zato u nastavku saznajte kako da odaberete taman karmin prema vašem tenu.

Kako odabrati idealnu tamnu nijansu karmina?

Nemojte se plašiti tamnih karmina – ukoliko pažljivo odaberete vaš nijansu, oni zaista dobro stoje gotovo svima. Naglašavaju vaše usne, privlače svu pažnju na njih i deluju moćno i šik!

Svetli ten kože

Ne dozvolite da vam iko kaže da ne možete poneti tamne usne! Ključ je da odaberete boju koja ima duboke tonove brusnice u sebi. Berry tonovi će delovati kao kontrast u odnosu na vaš ten, bez grubosti. Dakle, držite se berry tonova, a izbegavajte jako tamne bordo nijanse sa primesom smeđe.

Srednje tamni i tamni ten

Za vas su idealne duboke burgundy boje ili nijanse patlidžana, jer prelepo stoje na vašoj koži. Za vrlo dramatičan efekat isprobajte tamno ljubičasti karmin, i ukombinujte ostatak šminke da bude neutralan uz njega. Ukoliko imate topli podton, birajte ljubičaste i bordo nijanse istog podtona.

Naša preporuka je City Color Be Matte ruž u nijansi Brianda.

Maslinasti ten

Kada tražite tamne karmine, opredelite se za one koji imaju podtonove boje šljiva ili vina. Vaš ten se savrđeno slaže sa čokoladno braon nijansama, dok je tamno šljivasta boja kao stvorena za vas! Za potpuno šik efekat, uparite tamniji ruž sa crnim ajlajnerom i messy “chignon” punđom!

Povezano: 5 stvari koje vam niko nije rekao o tečnim mat karminima

Najbolji saveti za nošenje tamnog karmina

1. Ispilingujte usne pre nanošenje tamnog ruža, jer ove boje ne praštaju kada je reč o suvim i ispucalim usnama.

2. Uparite ruž sa nekim odevnim predmetom ili aksesoarom u toj boji: nosite g auz bordo ili šljivasti šal, tašnu, rolku, najlonke…

3. Olovka za usne je obavezna kod tamnih ruževa, kako bi sprečila njihovo izlivanje van usana.

4. Naneste ruž uz pomoć četkice za usne, za preciznu i čistu definiciju.

5. Kada nosite baš taman ruž, ostatak šminke mora biti veoma sveden i neutralan: perfektan ten, uz minimalnu i neutralnu šminku na očima. Ne želite da prenaglasite baš svaki aspekt lica!

Pročitajte još i: Top trikovi i saveti kako da nosite tamni karmin

error: Content is protected !!