3 predloga za novogodišnju šminku

Novogodišnja euforija je uveliko u jeku, a sve dame se sigurno s velikim uzbuđenjem pripremaju za najluđu noć u godini. Razmišljaju o outfitu, aksesoaru, frizuri, ali i o ništa manje važnom – make-up look-u. Slažemo se da je najsigurnije prepustiti se rukama profesionalca. Ipak, za sve dame koje će za ovaj doček biti “same svoji majstori” kada je reč o make-upu, donosimo tri predloga najpopularnije praznične šminke, s kojom ćete sigurno biti zapažene.


Predlog br. 1 – klasični sivo-crni smokey eye

Iako je godinama izbor broj jedan kada je reč o svečanoj šminki, sivo-crni mejkap ne izlazi iz mode. Pristaje većini boja i oblika očiju, i ističe ih kao retko koji stil šminkanja. Za ovaj look će vam trebati 3 do 4 senke u različitim nijansama sive i crne kao i odgovarajuće četkice za nanošenje i blendanje senke.

Na pokretni deo kapka tapkajućim pokretima pljosnastom četkicom nanesite najsvetliju nijansu iz palete senki, a potom u pregib kapka nanesite narednu malo tamniju mat senku koju ćete izblendati pufnastom četkicom. Potom, u spoljašnji ugao oka preciznijom četkicom stavite najtamniju (crnu) senku, kojom ćete istaći i donji kapak, formirajući spoljašnji “V” oblik.

A post shared by Anatomiqe (@anatomiqe) on

Izblendajte dobro sve prelaze, kako ne bi bilo oštrih linija, i kako biste dobili efekat “zadimljenosti”. Look završite debelim slojem maskare, ili veštačkim trepavicama, uz nude karmin na usnama. Zapamtite – ukoliko ste naglasile oči, usne treba da budu neutralne!

Naši predlozi senki za ovaj look su City Color mono šimer senke u nijansama: “Oh so naughty” –  grafitno siva senka sa šljokicama, “Black widow”, klasična crna sa srebrnim šljokicama, kao i mat mono senka “Outer Space”, koja je idealna nijansa za pregib kapka.

Predlog br. 2 – holivudski glamour look

Još jedan primer klasične svečane šminke je i neprolazni cat eye + red lip look. Ovaj zavodljivi stil stoji gotovo svima, i odražava ženstvenost starog Holivuda.

Za ovaj look, iskombinujte bež mat senku za oči kojom ćete vizuelno “otvoriti” oko, sa debelom linijom crnog ajlajnera. Obavezno njime izvucite “krilce” na gore, kako biste dobile mačkasti izgled oka. Ukoliko niste baš vešte sa ajlajnerom, isprobajte onaj u obliku flomastera, jer je idealan za početnike, precizan i lak za korišćenje. Ako ste već iskusnije sa rutinom ajlajnera, birajte onaj u tušu, jer daje deblju, dramatičniju liniju, idealnu za doček Nove godine.

Christmas Woman. Beauty Model Girl in Santa Hat

Možete se odlučiti za City Color ajlajnere, koji garantuju karbon crni pigmet uz dugotrajnost i lakoću upotrebe – onaj u flomasteru (Eyeliner Pen), kao i tuš (Extreme Bold Eyeliner), za iskusnije dame.

Usne naglasite prazničnom crvenom bojom – najpre ih uokvirite crvenom olovkom, a potom popunite omiljenim karminom – najbolje mat verzijom, kako bi izdržao jelo, piće i poljupce. Naš predlog je City Color Be Matte karmin u nijansi M5 Red, koji osigurava dugotrajnost uz lagani osećaj na usnama.

Predlog br. 3 – topli crvenkasti tonovi

Ukoliko pratite beauty zajednicu na Instagramu, sigurno znate za planetarnu popularnost senki u bojama vina, brusnice, rđe i drugim srodnim nijansama narandžaste i crvene. Ovaj sveopšti trend je kao stvoren za najluđu noć. Ipak, zahteva odabir nijansi u skladu sa tenom i bojom očiju.

Za ovaj look, na pokretni deo kapka nanesite šimerastu senku u boji rđe, koju ćete najbolje naneti pljosnatom sintetičkom četkicom, pokretima utapkavanja. Potom, pregib kapka “zamaglite” mat senkom u tamno crvenoj boji, potezima blendanja, kako biste stopile prelaz sa šimerastom senkom koju ste prethodno naneli. Spoljašnji ugao oka naglasite najtamnijom bordo-ljubičastom nijansom, kojom ćete oivičiti i liniju donjih trepavica. Na vodenu liniju donjeg kapka nanesite bež olovku za oči kojom ćete otvoriti pogled. Look završite slojem maskarom za volumen.

Mi preporučujemo fenomenalnu City Color Figtastic paletu senki, koja sadrži ove najpopularnije tonove, uz pojedinačne senke City Color u toplim nijansama: “Ladylike”, “It’s a girl” i “Cherry blossom”.

Što se tiče usana, uz ovaj eye look, imate nekoliko opcija: topli tamno narandžasti karmin, potom karmin u kapućino nijansi, ili za najsmelije – crveni karmin sa primesama narandžaste. Zapamtite, ukoliko na očima koristite tople boje i karmin mora biti toplih boja. Zato uz ovaj mejkap, na usnama izbegavajte ljubičaste, hladne crvene i hladne pink nijanse.

Savet plus:

  • Osnova dugotrajne šminke na očima je kremasti prajmer, koji će senke držati na mestu cele noći, pojačati njihovu pigmentaciju, i sprečiti uvlačenje senke u linijice na kapku. Naša preporuka je City Color kremasti prajmer za senke, koji će zbog svoje boje, između ostalog, ujednačiti boju kapka i kamuflirati venice i kapilare.
  • Ukoliko se za doček odlučite za novi stil šminke, koji dosad niste nosile, isprobajte ga nekoliko dana pre samog dočeka. Najbolje bi bilo da nekoliko puta provežbate šta želite da postignete na očima, kako biste smanjile prostor za greške.

Selection_001Selection_002Selection_003Selection_004

 

error: Content is protected !!