Neobični načini za konturisanje lica

nijansiranje lica
foto: YouTube

Otkako je svetu predstavljeno konturisanje lica je postačo pomama. Čak i rođenje novijih, jednako hipnotišućih tehnika šminkanja, nije bilo u stanju da svrgne konturisanje kao najveći trend lepote. I sa svakim popularnim trendom dolaze oni koji preteruju. Dokaz su mnogi tutorijali koje možete pronaći na internet. Kada je u pitanju pronalaženje novih načina za izoštravanje jagodica, saznali smo da granica ne postoji. Nećemo vas sprečiti da pokušate neki od navedenih načina konturisanja, ali sve u svemu, ovi takozvani alati čine se komplikovanijim nego što je potrebno da budu. Uverite se i sami.

6 neobičnih načina za konturisanje lica

Selotejp traka

Navodno je ovo jedan od najlakših načina da pravilno konturišete lice. Primenom trake na obrazima, vilici i čelu, možete napraviti neku vrstu šablona za popunjavanje tih ključnih tačaka koje su neophodne za potrebe oblikovanja vašeg lica. Ukoliko ste voljni da probate ovaj trik, nećemo vas zaustaviti. Dobićete prave ivice linija koje tražite, ali imajte na umu da je to puno posla (a i nije najbolje za vašu kožu).

Kašika

Blago zaobljene ivice kašike pružaju savršen ugao za dobro apliciranje šminke. Plus, glava kašike pokriva sve oblasti na koje ne želite da šminka pada. Trik sa kašikom je jednostavan, pa ako izgleda kao tehnika koja je prava stvar za vas, samo napred.

konturing lica
foto: YouTube

Nož

Ovaj način je više parodija na sve videe o konturisanju lica na koje možete naići na internetu. Ideja proizlazi iz činjenice da će vam prave ivice noža dati savršenu liniju duž vašeg lica za super oštar izgled. Ipak, postoje sigurniji načini konturisanja koji će vam priuštiti bolje rezultate bez rizika da ćete slučajno poseći lice.

https://www.youtube.com/watch?v=PlmLlqutU2E

Četkica za zube

Četkica za zube se može koristiti za primenu proizvoda na kožu što je čini alatom za lepotu sa višekratnom upotrebom. Ipak, preporučujemo da preskočite ovaj trik jer se čini da je prilično bolan. Trljanje suve četkice za zube na golu kožu iritiraće osetljivo lice.

cetkica za zube kao alat za konturisanje

Olovka

Držite olovku naslonjenu na lice da biste puder ili bronzer naneli u udubljenja vaših obraza. Koristeći laganu, paperjastu četku za primenu proizvoda ispod jagodične kosti, olovka će poravnati proizvod na lice bolje nego što ćete to uraditi slobodnom rukom. Vredi pokušati! Ako ne možete naneti pravu liniju na obraze, olovka daje dobru polaznu tačku za oblikovanje za novajlije.

Olovku možete koristiti i za samo konturisanje lica, bilo da je reč o olovci za obrve (kako: pogledajte ovde) ili oči.

konturing lica
foto: YouTube

Makaze

Slična način konturisanja kao sa nožem. Ivice makaza navodno daju drastično manji trougao duž obraza koji se uklapa u savršeno konturisan izgled. Ipak, možda je bolje da odbacite makaze kao alat kojim ćete istaći crte vašeg divnog lica.

I za kraj da se malo našalimo 🙂

konturisanje
foto: YouTube

Povezano: Konturisanje tela – Hot or Not?

error: Content is protected !!