Makeup greške koje činite tokom šminkanja sa ajlajnerom

ajlajner

Podignite ruku ako ste se ikada slučajno bocnuli u oči sa ajlajnerom. Dakle, to se skoro svakom jednom desilo. Iako ajlajner ima tendenciju da se nanese prilično jednostavno (osnovna ideja je da pratite vaše trepavice), postoje neke iznenađujuće nezgode koje mogu stvoriti nered. Ali sa pravim savetima i izbegavajući navedene makeup greške, možete aplicirati ajlajner savršeno kao profesionalni šminkeri.

Makeup greške: 6 najčešćih kada je ajlajner u pitanju

Iscrtavate celo oko ajlajnerom

Ako stavljate ajlajner oko celog oka i na gornji i donji deo trepavica, stvorićete efekat manjih očiju. Umesto toga, nanesite ajlajner na spoljašnji deo gornje linije trepavica, izbegavajući donje trepavice u potpunosti. Oči će vam izgledati veće i budnije, a boja vaših očiju će doći do izražaja.

Stavljate tečni ajlajner na pogrešno mesto

Koristite tečni lajner kao da je olovka i primenjujete ga na vaše donje trepavica? Tečni ajlajner nije za donje trepavica jer se može razmazati. Ako želite staviti ajlajner na donje trepavice, koristite ajlajner u olovci.

ajlajner duz trepavica

Povlačite oko

Kada nanosite ajlajner, povlačite nazad kožu oko očiju, stvarajući ravniju površinu koju je jednostavno našminkati. Koža oko očiju je jako osetljiva i brže stari, naročito ako je često vučete tako prema nazad. Možete promeniti izgled kože oko očiju ako stavljate ajlajner na ovaj način. Naviknite se na primenu ajlajnera bez povlačenja kože, stanite ispred ogledala dignute glave i gledajte dole (da izgleda kao da su vam oči skoro zatvorene) dok nanosite ajlajner.

Koristite pogrešnu vrstu ajlajnera

Nisu svi ajlajneri isti. Ajlajner u olovci je najlakši za korišćenje, najbrži za aplikaciju i odličan je za suptilan, prirodan izgled. Ajlajner u gelu je otporan na vodu i omogućava vam veću kontrolu nad debljim linijama. Tečni ajlajner je najbolje koristiti kada iscrtavate krila ili mačkaste oči. Takođe, teže ga je primeniti jer zahteva mirnu ruku. Koristite različite ajlajnere za različite prilike.

Povezano: Saveti za pravilno nanošenje tečnog ajlanera.

 

macije oci

Ne koristite beli ajlajner

Šminkanje vam se završava kad stavite crni ajlajner na gornju liniju trepavica? Za prirodniji izgled, nanesite beli (nude) ajlajner ili olovku za oči na vodenu liniju donjih trepavica i u unutrašnji ugao oka. Vaše oči će izgledati veće i budnije.

Uvijate trepavice nakon nanošenja ajlajnera

Ako primenite ajlajner, a onda uvijete trepavice, skinućete ajlajner koji je blizu trepavica i ostavićete prazninu. Uvek prvo uvijte trepavice. Potom, kada primenite ajlajner, trepavice će izgledati onako kako vi hoćete i neće biti mrlja.

uvijanje trepavica

Pogledaj i: Kako da nanesete ajlajner na čak 9 načina!

 

error: Content is protected !!