Ovaj deo tela zapostavljate, a sklon je borama!

dekolte

Kada se govori o anti-agingu, verovatno odmah pomislite na kožu lica, i sve one bore i fine linije koje su se pojavile. Međutim, vidljivi znaci starenja se razvijaju na još nekim delovima tela. Među njima je i dekolte – regija koja se sastoji od vrata, ramena i grudi. Čak i ako je vaše lica bez bora, fine linije preko dekolta mogu učiniti da izgledate starije nego što jeste. Zato u nastavku saznajte kako da najbolje negujete ovaj deo tela!

Koža dekoltea je tanja i osetljivija od kože lica – to znači da je sklonija borama, ali i drugim znacima starenja poput tamnih fleka i suve kože. Kada je reč o preventivnim anti-age merama, pravilo je da tu negu primenite i na kožu ispod brade: vrat, ramena i dekolte. Zato već danas počinite da obraćate pažnju na ovaj deo tela – pre nego što postane kasno!

dekolte

Najbolji saveti za mladalački dekolte

#1: Pripremite kožu za negu nežnim čišćenjem

Koža vrata i dekoltea ima tendenciju znojenja tokom dana. Osim toga, prljavština i tragovi šminke se takođe skupljaju i ovoj regiji. Zato pre nanošenja anti-age proizvoda na dekolte, očistite ga nežno uz pomoć hidratantne vlažne maramice, koja je formulisana sa anti-age sastojcima pput hijalurona, vitamina E… Tako ćete u samo jednom potezu obrisati nečistoću, znoj i šminku sa dekoltea.

Povezano: Nega vrata – najčešće zapostavljena

#2: Nežan piling za glatku kožu

Baš kao i lice, i vaš dekolte treba da se ispilinguje. Ovaj korak će transformisati suvu, umornu kožu. Jednom ili dva puta nedeljno, dok ste pod tušem, izdvojte pa rminuta kako biste uradili piling dekolta, uz pomoć nežnog kremastog pilinga za lice. Ispilingujte celu regiju vrata i dekolteta. Ovo je neophodan korak posebno ako vam se koža dekoltea masti.

Mi vam predlažemo veoma nežan Skinology Extra Fine kremasti piling za lice.

#3: Slojevi nege: serum i krema

Važno je da dekolte, pošto je sklon borama, držite dobro hidriranim. Ako ste godinama zanemarivali kožu dekoltea, može vas sačekati izborana i suva koža koja deluje starije. Kako biste hidrirali bistu, primenite isti princip kao i za lice – počnite sa laganim anti-age serumom (sa peptidima, hijaluronom, Q10, ceramidima…) i nanesite preko noćnu kremu.

dekolte

#4: Zaštitite kožu dekoltea SPF kremom

Sunčevi zraci su glavni krivci razvoja finih linija i bora. Svaki deo kože koji je nezaštićen od UV zraka je mnogo više sklon razvijanju ranih znakova starenja. Zato usvojite naviku mazanja vrata, dekoltea i ramena SPF kremom – svakog dana pre izlaska iz kuće. Neka to bude SPF krema širokog spektra zaštite (i UVA i UVB) sa faktorom minimum 30. Takođe, izbegavajte boravak na suncu između 10 i 14h, nosite zaštitnu odeću i aksesoar.

Naša preporuka je Skinology Hidrantna krema sa SPF 25.

#5: Skratite vreme tuširanja

Da li volite duga, vrela tuširanja? Nažalost, vaša koža nije fan istih. Vrele temperatura vode isušuju kožu, a već znamo da dehidrirana koža brže razvijia bore. Zato skratite vreme tuširanja i tuširajte se srednje toplom, mlakom vodom. Koža dekoltea će vam biti zahvalna!

Povezano: Greške prilikom tuširanja koje vam uništavaju kožu

#6: Spavajte na leđima

Bore i fine liniije na dekolteu se mogu razviti i od godina spavanja na boku. U tom položaju, koža dekoltea (i lica) se pritiska i bora. Verovatno ste do sada primetili par linija na delu dekoltea, ali tokom godina, ona mogu postati stalne. Zato promenite ovu lošu naviku, i počnite da spavate na leđima. Takođe, spavajte na satenskoj posteljini, koja će manje razvlačiti vašu delikatnu kožu, dok se okrećete.

dekolte

#7: Posvetlite dekolte uz iluminator

Kako starite, koža počinje da gubi svoju prirodnu luminoznost. Ipak, nije sve izgubljeno. Vratite mladalački sjaj dekoltea uz malo hajlajtera ili iluminatora. Uzmite lepezastu (“fan”) četkicu kako biste poprašili malo hajlajtera na ključne kosti i ramena ili umešjate tečni iluminator u dnevnu kremu i naneste je na bistu.

Pročitajte još i: Anti-aging tela – Sprečite starenje kože tela uz ove savete!

error: Content is protected !!