Nega vrata – Najčešće zapostavljena

Mnoge žene zapostavljaju negu vrata pa se iznenade i ražaloste kad primete da im se vrat nabira brže nego lice. Manje zategnuta i slabije hranjena krvotokom, koža na vratu se brže suši i smežurava nego facijalna. Stoga nezi vrata treba pokloniti punu pažnju i to utoliko pre što mu je teško povratiti svežinu jednom kada počne da se nabira i suši.

Samo svakodnevnom negom otkloniće se tragovi nekoliko godina nebrižlivog postupanja ili će se bar usporiti (odložiti) dalje starenje vrata.

Prvi savet kojeg treba da se pridržavate je da svaki dan perete vrat blagim sapunom i hladnom vodom. Postupajte sa njim kao i sa licem, mažite ga istim kremama za lice i dlanovima dobro utrljajte u kožu i masirajte ga od vrha brade pema grudima i od vrhova ušiju prema ramenima, a na potiljku lakim kružnim pokretima.

masaza i nega vrata

 

Uveče kada skidate šminku ne zaboravitte na vrat. Očistite ga mlekom ili kremom za skidanje šminke ili već sredstvom koje koristite, ispljuskajte ga hladnom vodom, izmasirajte zatim mekim ubrusom i na kraju namažite kremom koju koristite i za lice. Bar jednom nedeljno jako je dobro istrljati vrat sokom od limuna ili pomorandže, to deluje na stezanje pora i očvršćavanje tkiva.

U toku dana kad god vam se ukaže prilika pokušajte da glumite žirafu. Kada šetate zastanite i gledajte gore u nebo, pogledajte avion ili gledajte krošnje drveća i samim tim ste svom vrati priuštili super vežbe. Spavajte ponekad bez jastuka, to sprečava stvaranje podrbradka.

[adsense_inserter id=”12825″]

Viseći podvaljak nije odlika samo krupnijih žena, on brzo omlitavi ako ne vodite računa kako držite vrat i glavu u toku dana i noći. Kada viseći podvaljak krene da se stvara onda ga je mnogo teško ukloniti zato je bolje sprečiti njegovu pojavu. Kada čitate ne stavljajte knjigu na sto ili na kolena, već je držite u visini očiju. Posle svake masaže vrata dobro istapkajte bradu i vrat, što će vam pojačati cirkulaciju, razdrmati mišiće i vratiti koži elastičnost. Tipkajte sažno neka vam vrat dobro pocrveni.

Kako da sakrijete podbradak?

Ako imate naslage sala na vratu polivajte svako jutro i svako veče “brežuljak” ledenom vodom ili umočite ubrus u ledenu vodu, dobro ga iscedite pa njime udarajte po tom višku desetak puta. Vrhovima prstiju umočenim u masnu kremu, punih 5 minuta dobro gnečite taj deo vrata na kojima je salo. Sedite na stolicu i držeći oklagiju obema rukama masirajte što duže deo vrata od potiljka do početka leđa.

nega vrata i podbratka

Ako postupate ovako i budete uporni masne naslage će ubrzo nestati ali morate obratiti i pažnju na ishranu kada je ovaj problem u pitanju da se ne bi ponavljao.

*Tekst napisan uz pomoć knjige Postati i ostati lepa od Olge Pešić

Autor teksta:”Nega vrata – Najčešće zapostavljena”, Tijana blog SJZ

*******************************************************
sreca je zdravljeImam 33 godine, srećno sam udata, završila srednju Ekonomsku školu, volim prirodu i životinje. Sa 24 godine sam pobedila tumor jajnika i od tada zdravo živim i zdravo se hranim. Životni san mi je da postanem majka. Volim da pišem stihove, da čitam i jedan od ciljeva mi je da pokušam što više da ljudima kroz tekstove koje pišem na svom blogu skrenem pažnju na to koliko je zdravlje bitno u životu. Zbog toga je moj blog nastao i dobio naziv koji ima :). 
*******************************************************

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!