Kreme za hidrataciju kože lica – 5 predloga!

Zima je period kada se temperatura naglo menja, a sve te promene negativno utiču na našu kožu. Pod uticajem vetra naše lice postaje osetljivije, pa mu je tako potrebna dodatna hidratacija. Bez obzira na to kakav tip kože imate, hidratacija i kvalitetna krema za lice su obavezne.

Danas ćemo vam preporučiti nekoliko različitih krema za lice, a sve one imaju istu svrhu – da zaštite vaše lice od dodatnog isušivanja.

5 krema za hidrataciju – za suvu i kombinovanu kožu lica

1. Vichy serum iz linije Aqualia thermal

Jedne od najpoznatijih krema za hidrataciju proizvodi laboratorija Vichy. Proizvod koji je pomogao mnogima kada je u pitanju dehidrirana koža lica jeste serum iz njihove Aqualia thermal linije. Radi se o serumu bez parabena, a namenjen je izuzetno dehidriranoj koži.

Tekstura je retka, pa prilikom mazanja dobijate svilenkast osećaj na koži koji se zadržava dosta dugo. Ne masti dodatno lice, što je svakako bitna stavka ako imate mešovit tip kože. Hipoalergena formula čini ovaj serum još pogodnijim, jer su potpuno smanjeni rizici od neželjenih alergija. Jedina loša stvar je ta da ćete morati investirati preko 2000 dinara ukoliko se odlučite za njega.

Vichy serumy za lice

2. Balea Aqua serum

Jeftinija zamena za Vichy jeste serum iz Aqua kolekcije, koji proizvodi Balea. Podjednako je redak, ali na koži ne daje osećaj mekoće kao prethodni. Ne masti dodatno kožu i brzo se upija, a što je najvažnije veoma dobro radi ono čemu je namenjen. Dakle, hidratacije vam sa ovim serumom neće manjkati. Ako ne volite da izdvajate puno novca za kreme, a ipak želite nešto što će pokazati rezultate, onda je naša preporuka upravo Balea aqua u koji će biti potrebno da uložite oko 500 dinara.

krema za lice balea

3.Estar krema za lice – za suvu kožu

Sledeća krema namenjena hidrataciji dolazi od manje poznatog proizvođača. Reč je o Estar kozmetici i njihovoj dnevnoj kremi. Pošto je u pitanju krema, a ne serum, tekstura je jako gusta. Lepo se razmazuje, ali ostavlja malo masniji trag na licu. Savršen je za sve osobe sa suvom kožom jer je nega koju krema pruža odlična, ali ako vam se koža više masti, onda je bolje da se odlučite za neki drugi proizvod. Cena ove kreme je oko 600 dinara.

krema za lice estar

Ako ipak želite da koristite kreme, a ne serume, a imate mešovitu/kombinovanu kožu, onda su sledeće dve idealne za vas.

4.Bioten hidratantna krema

Njena tekstura je gušća od seruma, a opet dovoljno lagana da ne ostavlja nikakav trag nakon nanošenja. Hidratacija koju pruža je odlična, pa se može koristiti i kao dnevna i kao noćna nega. Nakon nje koža je svilenkasta i meka na dodir. Još jedan plus ove kreme jeste njena cena. Najjeftinija je od svih, a opet podjednako dobra. Za nju će biti potrebno da izdvojite oko 400 dinara.

krema za lice bioten

5.Garnier Moisture match krema

I kao poslednja preporuka, takođe za kombinovanu kožu jeste Garnier Moisture match krema. Ona je zadužena za mat efekat na licu, ali upravo zbog toga pruža najmanju negu od svih navedenih. Odlična je ako imate kombinovanu kožu, a ne želite da u toku dana dodatno opterećujete lice. Ipak, ako se odlučite za nju, naša preporuka je da je koristite u kombinaciji sa još nekom kremom za hidrataciju, koju biste koristili kao noćnu negu. Cena ove kreme iznosi oko 600 dinara.

krema za lice

Koliko vodite računa o hidrataciji kože lica tokom zime?

Autor teksta: “Kreme za hidrataciju kože lica” Jelena, Dressing case

error: Content is protected !!