Kako da prepoznate original i kopiju – Chanel Lift Lumiere tečni puder

By  |  2 Comments

Sve češće nailazimo na preprodavce brendirane garderobe, parfema, izmedju ostalog i šminke. Često nam nude proizvode po mnogo nižim cenama, što za nas i nije tako loše. Međutim…

Ranije je takodje postojao ovaj trend. Dobre kopije po znatno nižim cenama ili kradena originl roba. U poslednje vreme sve je više preprodavaca koji tvrde da je njihova roba original ali je kradena shvativši da se ljudi pre odlučuju za “kradene originale“, nego za dobre kopije. Do sada se šaputalo da je roba kradena, a sada se sve više trgovaca služi ovim lažima, jer je kupcima bitno kakav je proizvod, a ne odakle je nabavljen.

Postoji nekoliko vrsta preprodavaca:

1. Oni koji (ne znamo odakle ni po kojoj ceni) nabavljaju stvarno originale i daju ih ispod cene
2. Oni koji imaju jako dobre kopije i to vam iskreno kažu (ili ne kažu – prodaju ih po znatno nižim cenama, ali su proizvodi ok)
3. Oni koji imaju jako loše kopije, a trvde da su kradeni originali (takođe ih prodaju po znatno nižim cenama, ali i to je preskupo za proizvod koji nude)

Čuvajte se ove treće kategorije!

Na internetu postoji mnogo tekstova gde možete proveriti da li je proizvod original. Takodje na YouTube-u postoje snimci za neke od proizvoda gde se lepo objašnjava i pokazuje na šta treba da se obrati pažnja.

Ljudima koji su u kontaktu sa ovakvim proizvodima svakog dana, nije teško već na prvi pogled uočiti razliku, ali ciljnoj grupi, ove vrste trgovaca, možete prodati i rendanu ciglu kao “Izuzetan Chanel, Dior, Lancome mineralni puder…“. Može se desiti da postoje razlike u ambalaži u zavisnosti od tržišta, pa ako niste sigurni, bolje se raspitajte kod nekoga ko je stručniji od vas pre nego što bacite pare.

Evo na šta da obratite pažnju ukoliko kupujete izuzetan Chanel Lift Lumiere tečni puder.

chanel tecni puder

Ambalaža pudera

Pre svega obratite pažnju na ambalažu! Neke trgovce stvarno nije sramota da se poigravaju sa tuđom inteligencijom. Na slici gore jasno se vidi da kutija nije od tog pudera. Pa dobro šta ima veze, bar ste dobili kutiju. Kad smo već kod kutije (na slici dole) možete primetiti da je zlatna linija pri dnu znatno šira na originalnoj kutiji.

lift lumiere tecni puder chanel

Pošto smo završili sa kutijom, možemo preći na staklenu bočicu.

chanel tecni puder
1. Stakleni deo bočice pudera – dno (crvena oznaka)
Prva i najupadljivija razlika koju možete da primetite je dno boce. Kod originala je staklo svedeno na minimum dok je kod kopije dno debljine kafanskih pepeljara i unutrašnjost boce (deo za puder) se pri dnu vidno sužava, dok kod originala toga nema.

2. Slova – štampa na staklu (ljubičasta oznaka)
Problem koji se ovde javlja je u vezi sa prethodnom razlikom. Gore je pomenuta razlika u debljini stakla, pa se zbog toga, kod kopije, na “unutrašnjem“ delu stakla javlja senka dobijena od slova. Takodje postoji razlika u kvalitetu štampe.

chanel lift lumiere tecni puder
3. Plastični deo (sve ostale oznake)

  • Narandžasta oznaka – Kod kopije ovaj deo je potpuno ravan, dok kod originala postoji udubljenje.
  • Plava oznaka – pokazuje jasnu razliku u obliku pumpice. Otvor na originalu je okrugao, dok je na kopiji elipsast (oblik sličan elipsi).
  • Zelena i roze oznaka – pokazuju kolika je razlika u visini ovih delova. Takodje se može videti raz­lika u zaobljenosti gornje ivice (zelena oznaka).
  • Žuta oznaka – pokazuje kanalić za poklopac gde se takodje vidi jasna razlika izmedju ove dve ambalaže.

4. Poklopac pudera

Osnovna razlika je u obliku osnove poklopca. Osnova originalnog poklopca je kvadratna, dok je kod kopije pravougaona. Na originalu Chanel znak je utisnut u plastiku, dok je kod kopije znak samo odštampan.

chanel-puder
5. Za kraj da vidimo koja je razlika u dnu bočica

KOPIJA                                                                  ORIGINAL

original chanel puder

foto: lizzs-world.blogspot.com

kopija chanel pudera

 

 

 

 
Ovde ne treba biti mudrac da bi uočio razliku.chanel tecni puder

Ne verujte svemu što piše!

Sigurno postoji još razlika, ali ovo je i više nego dovoljno da sledeći put otvoreno objasnite pro­davcu kakvu vam on robu nudi. Ako ni sam ne zna šta prodaje saznaće, a ako je hteo da vas nadmudri bar će se osećati neprijatno.

Autor teksta: “Kako da prepoznate original i kopiju – Chanel Lift Lumiere tečni puder”Milica Ubovic Profesionalni Sminker

2 Comments

  1. http://afriqueguide.com/rebeccaminkoff/33.html【jg】REBECCA MINKOFF レベッカミンコフ クラッチバッグ 本革 2way キルティング チェーン 《 LOVE CLUTCH 》普段にも パーティー にも? チェーン取り外し可能で 2way で使える? 大き すぎず小さすぎない絶妙なサイズ感が使い易い?:ジャングル ジャングル

  2. http://www.deangelispress.it/rebeccaminkoff/66.htmlレベッカミンコフ バッグ REBECCA MINKOFF HF14RFCX01 001 CLASSICS MINI MAC ショルダーバッグ BLACK/ROSE GOLD【new0429】:1&one

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!