Evo kako da koristite ljubičasti šampon iako ste brineta!

ljubičasti šampon

Ako postoji jedan proizvod za kosu o kom se konstantno priča, to je ljubičasti šampon. Ovaj proizvod ima posvetljujući efekat uništavanja žutila iz plave kose, jer neutrališe žute i narandžaste tonove. Ali da li ste znale da ljubičasti šampon možete koristiti i na smeđoj kosi? U nastavku smo za vas spremili zašto treba da nabavite ovaj šampon, čak i ako ste brineta!

Da li možete koristiti ljubičasti šampon na smeđoj kosi?

Ako imate jednodimenzionalnu tamnu smeđu nijansu, ljubičasti šampon vam neće mnogo pomoći, niti biti efikasn. Ali, ukoliko imate bilo koji tip pramenova, ljubičasti šampon će tonirati vaše pramenove. Takođe, čak i ako imate crnu kosu, osvežiće i “zahladiće” i crnu nijansu.

Kako ljubičasti šampon radi na smeđoj kosi?

Efekiat je zapravo sličan onom koji plavuše dobijaju na svetloj kosi. Ako ste brineta sa pramenovima – obratite pažnju! Faktori poput UV zraka, preteranog toplotnog stilizovanja, pa čak i minerala iz vode, mogu učiniti vašu kosu žućkastom.

ljubičasti šampon
Instagram/Printscreen

Iako pramenovi sjajno izgledaju odmah posle farbanja, nakon nekoliko nedelja, to je nije slučaj. Bez obzira na podlogu kose (smeđa), ljubičasti šampon će delovati da neutrališe te neželjene narandžaste tonove koji se javljaju na pramenovima koji su svetli.

Naša preporuka je Subrina Professional Silver Shampoo, idealan za plavu kosu, pramenove, sedu i srebrnu kosu.

Da li ljubičasti šampon čisti kosu?

Ako ste brineta, cela priča sa ljubičastim šamponom je dosta nova za vas, što znači da moramo pojasniti neke stvari, kao što su: da li ljubičasti šampon čisti, kosu, koliko dugo se drži, šta se nanosi posle itd. Odgovor je – DA, ljubičasti šampon čisti skalp i dužinu, tako da nema potrebe da nanosite dva šampona.

Drži se isključivo onoliko koliko je propisano na pakovanju, a to je u zavisnosti od proizvođača, izmedju 3 i 5 minuta. Potom se ispira, i nanosi se bogat negujući proizvod, poput maske ili balzama, jer ljubičasti šamponi imaju tendenciju da isuše kosu!

Povezano: Najčešće greške koje plavuše prave sa silver šamponom za kosu

ljubičasti šampon

Kako se koristi ljubičasti šampon?

Koristite ga svako treće, četvrto pranje, kako biste zamenili vaš regularni šampon, ili onda kada primetite narnadžaste tonove na pramenovima.

 

Korak #1: Nanesite šampon

Dakle, najpre dobro pokvasite kosu, kao sa svakim drugim šampon. Nežno umasirajte ljubiačsti šampon na skalp i dužinu, dok se ne napravi bogata pena. Nakon toga, držite ga onoliko dugo koliko stoji u uputstvu. Ako se bojite da će vam pramenovi povući ljubičasti ton, onda šampon odmah isperite.

Korak #2: Nega kose

Kada ste temeljni izaprali šampon, vreme je da negujete kosu! Nikada nemojte preskakati ovaj korak, jer je ljubičasti šampon dosta jak, i ume da isuši kosu. Nanesite kvalitentu hidratantnu masku za kosu na dužinu, ostavite je da deluje nekoliko minuta i potom isperite.

Ako želite još jači efekat posvetljivanja pramenova, posle ljubičastog šampona, nanesite ljubičastu masku, držite je prema uputstvu, i isperite. Mi vam predlažemo Subrina Professional Silver Mask.

silver mask
Pročitajte još i: Specijalna nega plave kose – “ljubičasti proizvodi” protiv žutih tonova

error: Content is protected !!