Kako da brzinski osušite kosu: Najbolji saveti za užurbano jutro!

By  |  0 Comments

Svi znamo situciju: malo smo se uspavale, a suvi šampon nije više dovoljan da zamaskira činjenicu da je vreme za pranje kose. Uskočili ste pod tuš, ali znate koliko vam sušenje i stilizovanje kose oduzima vremena. Ne morate da zakasnite na posao – dovoljno je da isprobate naše savete za brzinsko sušenje i stilizovanje kose koje neće pretvoriti sređivanje kose u maraton!

8 saveta koji će vam ubrzati sušenje kose

Savet #1: Operite samo koren kose

Da li vam krajevi deluju dobro? Tom slučaju, odredite prioritete – vašoj kosi nije potrebno puno pranje kose koje uključuje i dužinu. Iako vam ovo zvuči čudo, u situaciji kada nemate mnogo vremena, mnogo brže ćete osušiti samo koren, nego i celu dužinu. To možete uraditi čak i iznad lavaboa.

sušenje kose

Savet #2: Dobro iscedite kosu

Baš kao što biste stisli i iscedili mokru krpu ili peškir, isto učinite sa kosom, ali nežno. Na ovaj način iscedićete višak voda, koji će skratiti vreme sušenja. Pošto je kosa najranjivija kada je mokra, potrudite se da ovaj korak uradite nežno.

Savet #3: Promenite peškir

Kakav peškir koristite? Materijal od kojeg je izrađen peškir takođe igra važnu ulogu kada je reč o brzom sušenju kose, zato je dobra ideja da kupite novi. Predlažemo onaj od mikrofibera, koji bolje upija vodu.

Mi vam predlažemo idealan za set proizvoda za brže sušenje kose: The Wet Brush Flex Dry Value Pack, koji sadrži četku za brže sušenje kose i mikrofiber peškir za kosu!

wet brudh

Savet #4: Iščešljajte kosu

Iako ne bi trebalo da češljate kosu kada je tek oprana, sačekajte da počne malo da se suši sama, i u tom trenutku prođite češljem sa širokim zupcima, kako biste se rešili čvorova. Ovaj proces će takođe ukloniti višak vode. Kada ste spremni za češljanje, prethodno dobro poprskajte kosu sprejem za raščešljavanje!

sušenje kose

Savet #5: Umotajte kosu

Ako nemate naviku da umotate kosu u peškir posle pranja, sad je vreme da to promenite. Ovo je jedan od najlakših načina da brzinski osušite kosu, posebno jer vam dozvoljava da multitaskujete. Kada ste umotali kosu, možete uraditi skincare rutinu ili šminkanje.

Povezano: Kako da odaberete pravi fen prema vašem tipu kose?

Savet #6: Koristite prave proizvode

Jedan od najbržih načina da osušite kosu jeste da koristite fen, ali i proizvodi koje koristite mogu učiniti značajnu razliku. Popularni uljani eliksiri za negu kose značajno skraćuju vreme kose, kao i proizvodi namenjeni boljim rezultatima feniranja!

Mi vam predlažemo MoroccanOil Blow Dry koncentrat za olakšavanje feniranje i zaglađivanje dlake.

blow dry

Savet #7: Neka vaš fen bude čist

Ako vam se čini da vam fen ne radi tako dobro kao nekada – moguće je da ga niste dugo očistili, i da zato ne suši kosu dovoljno brzo. Ako je otvor fena (gde je ona mrežica) pun dlaka i prašine, vreme je da ga otvorite i očistite!

sušenje kose

Savet #8: Sušite kosu u sekcijama

Možda vam zvuči nelogično da, dok ste u žurbi, kosu delite na sekcije i tako je sušite, ali verujte nam da ovaj trik zapravo ubrzava vreme sušenja kose. Kada sušite celu kosu odjednom, trebaće vam večnost da se ona osuši. Ako se fokusirate na manje sekcije, brzinski možete odraditi svaki deo!

Pročitajte još i: 6 grešaka koje pravite dok sušite kosu, a utiču na njen kvalitet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!