“A-cut” frizura je trendy stil šišanja za kosu punu volumena i pokreta

a cut stil šišanja
Instagram/Printscreen

Nisu sve frizure jednake, a svi dobro znaju da je tajna fenomenalno ošišane kose – strateški raspoređeni stepenovi. Jedna od trenutno najpopularnijih frizura jeste A-cut, jer nosi puno volumena, pokreta i punoće u sebi. Ovaj stil šišanja počinje sa centralnim razdeljkom i ide ka spolja, kako bi se postigao “feather” efekat, uz strateški postavljene stepenove.

A-cut – nastavak prethodnih stilova šišanja

Slovo “A” je poslednje u nizu, nakon “C-shape” frizure, “U-shape” frizure i “V-shaped cut” stila šišanja. Svima je zajedničko da konturišu kosu u oblik koji funkcioniše za vas.

Povezano: Ako želite dodatni volumen kose, isprobajte U-shape haircut

Sve verzije A-cut frizure

#1: 90-s blow-out A-cut

Sitni stepenovi počinju oko tačke usana, kako bi kreirali strukturu, pre nego što se postepeno produže. Ali stilizovanje je ono što pomaže da se zaista postigne ovaj A-cut, zahvaljujući feniranju uz pomoć četke ili viklerima, koji daju taj izvijeni look.

View this post on Instagram

A post shared by @anderrateliehair

#2: Kovrdžavi A-cut

Stepenovi ovde počinju kod jagodične kosti, i potom padaju kreirajući pun izgled A-shape frizure, koja deluje lagano i lepršavo – iako je puna teškog volumena.

#3: Holivudska A-shape frizura

Glatka, zalizana i maksimalno sređena, sa centralnim razdeljkom, ova stepenasta A-cut frizura pada do vilice, dok duži stepenovi se uvijaju ka spolja.

#4: A-cut paž

Ovo je isto A-cut, samo kraći i luxe. Tupi stil šišanje deluje plišano, teško i puno. Nasalgani stepenovi pozadi kreraju paž A-kroja, dok izvijeni krajevi daju prelepi širinu na dnu.

#5: A-cut shag

Lepota A-cut frizure je što možete probati i rastresiti, shag stil šišanja, za mnogo više kraćih slojeva, koji deluju razigrano i divlje. Ova frizura i dalje ima rašireni oblik prema krajevima.

Pročitajte još i: Stepenovi su ponovo u trendu – upoznajte se sa “butterfly” frizurom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!