Stepenovi su ponovo u trendu: Upoznajte se sa “butterfly” frizurom!

butterfly frizura
Instagram/Printscreen

Ako ste iole u toku sa hair trendovima za 2022. godinu, sigurno ste negde naleteli na slike tzv. “butterfly” (leptir) frizure! Ovaj stil šišanja (i feniranja) nije nov – zapravo je “recikliran” i deluje veoma poznato. Ali, to ne sprečava poznate ličnosti i hair stiliste da prigrle ovaj ženstveni trend stepenaste kose, koji ćete obožavati za proleće 2022!

Kakva je tačno “butterfly” fizura?

Ovaj stil šišanja podrazumeva duge, meke stepenove, koji uokvriuju lice i daju iluziju kraće, ali voluminoznije frizure. Ovaj stil šišanja ima dva glavna stepena: kraći spoljašnji sloj daje iluziju kraće frizure, a donji duži sloj pruža dužinu frizuri.

Mnogi hair stilisti porede “butterfly” frizuru sa ikonskom frizurom Fare Fosit, koja je bila popularna 70-ih godina. U isto vreme, ova fantastična glumica i model je postala izvor inspiracije za sve one koji vole teksturisanu i stepenastu kosu, sa lebdećim stepenovima. Tako da, nemojte da vas čudi popularnost ove stepenaste frizure (kao i ni mnogih drugih danas), jer sve dolaze iz prošlosti (’70-ih i ’80-ih godina).

View this post on Instagram

A post shared by ⠀⠀⠀🌟 Vintage Esther 🌟 (@vtgesther)

Ova frizura se savršeno uklapa uz “curtain” šiške i trend mekih stepenova. Ova frizura najbolje stoji na kosi koja je duža od ramena, i onima sa prirodnim talasima ili kovrdžama. Malo talasa čini da stepenovi mnogo lepše padaju. Iako frizeri smatraju da bi ova frizura stajala različitim tipovima kose, ipak je ne bi preporučili onima sa veoma tankom dlakom, jer stepenovi mogu izgledati previše pramenasto. Težina mora biti skinuta sa kose, kako bi frizer napravi mekši look na “kruni” kose.

Pročitajte još i: 7 top saveta kako da tanka kosa izgleda gusto i bujno

Kako stilizovati “butterfly” frizuru?

Mnogi hair stilisti smatraju da je ovaj stil šišanja veoma zahvalan, jer pristaje različitim tipovima kose i oblicima lica. Uz to, šiške mogu pomoći da “butterfly cut” deluje salonski, čak i kada se fenirate same kod kuće. Naravno, stilisti predlažu da se ovaj tip frizure uvek fenira ka spolja, a poželjno je da svaki stepen fenirate zasebno. Frizuru možete finiširati laganim slanim sprejem. Uz ovaj trik, frizura će vam delovati meko i ženstveno!

Pročitajte još i: Frizeri savetuju – Koliko često treba da se šišate prema tipu kose?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!