8 najčešćih grešaka kod nanošenja maskare koje morate izbeći

Sa samo dva sloja maskare, momentalno možete promeniti izgled trepavica, ali i celog lica, tako da one deluju punije i raskošnije! Naravno, lako je da pogrešite ako ne odaberete pravu formulu ili ne nanosite maskaru na pravi način. Ne brinite, jer smo tu da otkrijemo za vas 7 najčešćih grešaka koje bi trebalo da izbegavate prilikom nanošenja maskare.

Greške kod nanošenja maskare – vodič

Greška #1: Ne koristite prajmer za maskaru

Naravno da maskaru možete naneti na “gole” trepavice, ali malo pripreme može dati veoma vidljive efekte. Ako imate dodatni minut prilikom šminkanja, probajte da pre maskare nanesete prajmer, koji će pomoći da se formula maskare bolje zalepi za trepavice i da vam voluminozni efekat, za koji niste ni znale da možete postići maskarom!

Greška #2: Vaša tehnika nanošenja je pogrešna

Ako tražite dužinu, volumen i podizanje trepavica, samo “raščešljavanje” trepavica maskarom neće učiniti ništa. Umesto toga, probajte da pomerate četkicu horizontalno kroz trepavice, dok je istovremeno vučete naviše (setite se pokreta brisača na autu). Proces nanošenja maskara počnite u kroenu trepavica i potom ih raščešljajte naviše za najbolje rezultate. Iste pokrete koristite i za donje trepavice – delikatni cik-cak pokreti će adekvatno obložiti svaku dlačicu!

maskara

Greška #3: Trepavice uvijate posle maskare

Uvijači za trepavice i maskara su najbolji make-up prijatelji, ali sve dok ne pokušate da uvijete trepavice posle nanošenja maskare. Glavna stvar je redosled kojim nanosite proizvode. Najpre se trepavice uvijaju, a potom se dodaje maskara. Zgrabite svoj uvijač trepavica, pritisnite ga što je bliže moguće korenu trepavica i držite ga na par sekundi. Povlačite ga ka gore, uz pritiskanje.

Povezano: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

Greška #4: Pumpate četkicu

Ovo je jedna od najčešćih grešaka, koje smo instiktivno pokupili! Pumpanje četkice unutar tube zapravo usisava vazduh i suši formulu maskare mnogo brže. Ako želite da pokupite što je moguće više proizvoda unutar maskare, jednostavno vrtite četkicu kružnim pokretom, bez pumpanja.

Greška #5: Pozajmljujete tuđu maskaru

Deljenje šminke nije ok! Ovo se posebno odnosi na maskaru, jer na taj način se može desiti transfer bakterija sa tuđe maskare direktno u vaše oči. Deljenje šminke bi trebalo da izbegavate za sve make-up proizvode, ali nije problem da posudite hajlajter. Ipak, maskara je proizvod koji se nanosi blizu oka i tu bi trebalo da povučete crtu!

maskara

Greška #6: Koristite pogrešnu formulu

Ne daju sve maskare iste rezultate! Zato je važno da eksperimentišete sa različitim formulama, sve dok ne nađete onu koja vama odgovara. Ako imate kratke trepavice, pronađite onu koja izdužuje, ako imate dugačke trepavice, potražite formul za volumen, a ako su vam trepavice ravne, maskara sa curl efektom je idealna za vas!

Greška #7: Jednu maskaru koristite predugo

Ako vaša maskara i dalje “radi”, čak i ako su prošli meseci i meseci od kupovine, odmah vam savetujemo da je bacite! Što je duže koristite, mnogo je izvesnije da ćete se boriti sa neželjenim grudvicama i ljuspicama. Maskara je dobra za upotrebu oko 3-4 meseca, a posle toga bi svakako trebalo da je bacite, iz higijenskih razloga, čak i ako je formula i dalje dobra.

Pročitajte još i: Maskara od A do Š – vodič kroz formule i vrste

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!