Maskara od A do Š: Vodič kroz sve formule i vrste

maskara

Make-up rutina ne mora biti komplikovana. Ako imate svega nekoliko minuta pre nego što istrčite na vrata, nekoliko ključnih proizvoda može učiniti razliku. Tačkica pudera, jedan nanos ruža i sloj maskare – i to je to! Ali, kada je reč o maskarama, nekada je zaista teško odlučiti se za onu pravu, kada je ponuda na tržištu sve veća i veća. Zato vam u nastavku donosimo pravi vodič kroz sve formule i vrste maskare, kako biste bolje razumele šta koja radi, i kako da odaberete onu pravu za sebe!

7 različitih formula maskara

#1: Prajmer za maskaru

Radi se o klasičnoj beloj maskari, koje olakšava nanošenje maskare posle nje. Njena formula stvara laganu podlogu koja će pojačati efekat svake maskare koju potom nanesete. Formule prajmera za maskaru takođe neguju trepavice. Nanesite prajmer, sačekajte 15 sekundi da počne da se suši i potom nanesite 1-2 sloja omiljene crne maskare za wow efekat.

#2: Fiber maskara

Želite dramatičan izgled, ali bez korišćenja veštačkih trepavica? Isprobajte fiber maskaru, koja sdarži mikrovlakna, koja se lepe za trepavice, povećavajući njihov volumen i punoće. Vlakna se talože na dlačicama trepavica, sa svakim pokretom četkice. Fiber maskara je odličan izbor za sve koji žele dramatičan izgeld trepavica.

maskara

#3: Maskara za produžavanje trepavica

Ako imate, kratke i oštre trepavice koje gledaju na dole – sada je vreme da se okrenete maskari sa formulom za produžavanje trepavica. Ove formule su lagane, a četkica maskare je obično tanka, kratka i precizna, kako bi svaku dlačicu mogla obuhvatiti i raščešljati za maksimalan efekat dugačkih trepavica.

Povezano: Prozirna maskara – zašto je nepravedno zapostavljena i šta sve možete sa njom?

#4: Maskara za volumen

Maskare za povećanje volumena su definitivno najpopularniji tip. Ovaj tip maskare ima glatku formulu koja oblaže ssvaku dlačicu i širinu i dužinu, za postizanje volumena u jednom sloju. Obično imaju meke, pufnaste i debele četkice, koje pružaju instant volumen.

#5: Vodootporna maskara

Ako planirate da gledate romantičan film, ili osećate da ćete zaplakati na venčanju najbolje drugarice, nanesite vodootpornu maskaru. Ovaj tip maskare ima formulu sa voskovima koji su otporni na vodu, tako da je obično plakanje ili kiša neće razmrljati sa očiju. Vodootporne maskare se skidaju uljanim ili kremastim skidačem šminke.

maskara

#6: Maskara u boji

Ako želite da dodate vibrantni dašak boje trepavicama, posegnite za maskarom u boji. Za trendi opciju, isprobajte maskaru u burgundy boji!

#7: Tubing maskare

Ovaj tip maskare ste sigurno već koristile – radi se o maskarama koje trepavice oblažu polimerima, tj. “tubicama” crnog pigmenta. Zamislite ovu maskaru kao malu crnu “jaknicu” za vaše trepavice. Svaka trepavica biva obložena “tubicom” crne boje, koja je čini gušćom i punijom. Dobra stvar kod ove maskare je što se skida samo toplom vodom i flanelskom krpicom, i to tako što “tubice” počnu da otpadaju sa trepavica, pa nema rizika od razmrljavanja.

Pročitajte još i: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

error: Content is protected !!