Prozirna maskara: Zašto je nepravedno potcenjena i šta sve možete sa njom?

prozirna maskara

Prozirna maskara – verovatno nikada niste razumele svrhu ovog make-up proizvoda, posebno ako imate prirodno dugačke i guste obrve ili trepavice. Svaka od nas želi da ima pune, guste, tamne trepavice, koje zanosno trepću dok nas neko gleda u oči. Zašto bi se onda uopšte odlučile na maskaru bez pigmenta? Ipak, profesionalni šminkeri nam otkrivaju da je prozirna maskara veoma potcenjen proizvod, jer zaista može napraviti veliku promenu u rutini šminkanja. Ako nam ne verujete – u nastavku saznajte kako je sve možete iskoristiti!

Za šta sve možete upotrebiti prozirnu maskaru?

#1: Ukrotite divlje obrve

Jedna od najčešćih upotreba prozirne maskare jeste na obrvama – u vidu gela za obrve. Jednostavno umočite četkicu i iščešljajte obrve pokretima naviše. Prozirna maskara će fiksirati senku ili pomadu za obrve, a pomoći će definiciji i obliku individualnih dlačica. Isto važi i za one dame koje imaju guste, divlje obrve sa neukrotivim dlačicama. Maskara će ih smiriti i fiksirati. U ove svrhe možete odabrati bilo koju prozirnu maskaru iz drogerije.

prozirna maskara

#2: Napravite svoju DIY maskaru u boji

Ovaj trik je genijalan: trepavice u boji su veliki trend, a ako ne želite da potrošite veliku količinu novca na maskaru u zelenoj ili ljubičastoj boji, onda kupite prozirnu maskaru. Nabavite senku ili pigment u prahu i, uz pomoć najmanjeg levka, ubacite pigment u bočicu. Osim ovog načina aplikacije, možete dodati malo pigmenta direktno na četkicu prozirne maskare. Maskara će vezati boju za trepavice, dok će ih ujedno odvojiti i definisati. Dodajte još jedan sloj prozirne maskare preko, kako biste fiksirali boju.

Povezano: 6 situacija kada je braon maskara bolja od crne

#3: Definišite trepavice, za natural šminku

Ako želite definisane i uvijene dlačice trepavice, ali bez drame u crnoj boji – opet iskoristite prozirnu maskaru. Ona će dati čvrstinu i oblik dlačicama, a ovaj izgled deluje čisto i sveže.  Ovo je posebno dobar savet za sve tinejdžerke, koje žele da izgledaju sofisticirano i našminkano, ali bez drame. Prozirna maskara daje definiciju očima, bez dubine, kada želite da ostavite fokus na usnama. Prozirna maskara je i go-to za plažu ili bazen, jer ne morate brinuti oko razmrljavanja.

#4: Kao prajmer za crnu maskaru

Prozirna maskara može minimizovati fokus na trepavice, ali isto tako može dodati dramu! Nanesite jedan sloj prozirne maskare, pre vaše redovne crne maskare, kako biste dobili efekat prajmera: volumen, dužinu i definiciju. Ovako ćete izbeći neprirodne grudvice pigmenta.

prozirna maskara

#5: Fiksirajte veštačke trepavice

Već znate rutinu: nanesite veštačke trepavice, i potom ih raščešljajte maskarom, kako biste izblendali prirodne i veštačke trepavice. Prozirna maskara je odlična za blendanje veštačkih trepavica sa vašim prirodnim. Prozirna formula čini stvari svežim, čistim, i bez grudvica. Na ovaj način, nećete preterati sa drama efektom, posebno kada imate još i neki dramatičniji model trepavica na sebi.

#6: Umirite baby hair ili “antenice” na kosi

Prozirna maskara je odličan proizvod da umirite one neposlušne dlačice koje se razlete sa površine kose. Uzmite četkicu i začešljajte te uporne baby hair dlačice oko linije kose. Maskara će delovati kao gel za kosu – držaće dlačice na mestu, bez pigmenta ili boje.

Pročitajte još i: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

error: Content is protected !!