5 mitova o starenju kože koji nisu tačni: Evo šta je zapravo istina!

starenje kože

Kako starimo, naša koža se neminovno menja. Od varikoznih vena, do lepezastih bora oko očiju, razvijamo radoznalost za to kako preokrenuti ove vidljive znake starenja i povratimo mladolikost. U tome posežemo za serumima, kremama, tretmanima i čak injekcijama, u nadi da zaustavimo ovaj proces. Na tom putu, često se dešava da poverujemo u neke mitove ili “bapske” priče, koje nam dodatno otežavaju put do mladolike kože. U nastavku zato pročitajte 5 najčešćih mitova o starenju koji su potpuno netačni!

Da li verujete u ove skincare mitove?

Mit #1: Možemo preokrenuti i stopirati proces starenja

Istina: Ne možemo zaustaviti vreme, to je istina, ali možemo sam proces učiniti postepenijim i glatkijim. Ključ ovog procesa je preokrenuti štetu koja je učinjena tokom vremena i potom usporiti budući proces starenja. Iako mnogi tretmani mogu  usporiti i  okrenuti proces starenja, nijedan tretman ne može trajno zaustaviti tok vremena i njegovu vidljivost na koži. Kao i sa većinom stvari u životu, kombinacija dnevnih navika i dobre nege su najbolja anti-age oružja. Koristite svakodnevno dobru SPF kremu, nemojte pušiti, koristite kvalitetan retinolski preparat uveče, kao i serum sa vitaminom C ujutru – i to bi bila dobitna formula za usporavanje procesa starenja.

starenje kože

Mit #2: Stres je vodeći uzročnik bora

Istina: Stres se često pominje kao glavni krivac za pojavu bora. Ipak – oštećenje kože od sunca je glavni razlog starenja kože, a između ostalog i pojave bora. UV zraci oštećuju kožu, stimulišu pojavu pigmentacija, isušuju kožu i tako utiču na prerano formiranje bora. Ipak, stres može dodateno pogoršati ovaj proces, jer hormon stresa – kortizol razgrađuje kolagen unutar kože.

Mit #3: Previše smejanja uzrokuje bore

Istina: U ovom mitu se krije malo istine, nažalost. Smejanje može dovesti do finih linija i bora u mlađem uzrastu. Svaki put kada koristimo facijalne mišiće, stvara se nabor ispod površine kože. Ali šta je alternativa? Ipak je bolje da budete srećni i nasmejani a po kojom borom, nego da hodate sa hladnom ekspresijom lica. U poređenju sa oštećenjem od sunca, šteta od smejanja je minimalna.

Mit #4: Kreme protiv starenja mogu ispeglati bore

Istina: Mnoge od nas se okreću anti-aging kremama kako bi preokrenule vidljive bore i linije u glatku kožu. Ali ovo je ipak preterano očekivanje od jedna kreme, koliko god skupa bila. Retinol kao sastojak, može dati glaku, svetliju i čvršću kožu. Ovaj kozmetički sastojak praktično “uči” kožu kako da se ponaša mlađe, tako što ubrzava prirodan proces obnavljanja ćelija kože. Ključni sastojak za mlađu kožu jesu antioksidanti, koji stimulišu obnavljanje i “popravljanje” štete od starenja kože.

Povezano: 10 saveta za sve one koji počinju sa retinolom

starenje kože

Mit #4: Kolagen je fontana mladosti

Istina: Suplementi kolagena su jako popularni ovih dana, a proizvođači istih obećavaju jače kosti, i mlađi ten. Ipak, preterano je reći da se ključ mladolike kože krije u suplementu kolagena. Naravno, potvrđeno je da kolagen pruža koži volumen, koji je važan za jedar i pun izgled kože. Kolagen je bogat aminokiselinama, koje su neophodne za reparaciju zglobova i kostiju.

Pročitajte još i: Oprez – ove namirnice usporavaju starenje kože!

Mi vam predlažemo Skinology RETINOL serum, kao saveznika u borbi protiv starenja kože!

error: Content is protected !!