5 grešaka u kućnoj nezi koje vas koštaju sjaja kose!

sjaj kose

Bez obzira na to da li imate ravnu, kovrdžavu, talasastu ili teksturisanu kosu, svi mi delimo isti cilj: a to je sjajna kosa! Nakon svega, kosa sa sjajnim finišem izgleda zdravo i daje nam osećaj samopouzdanja i lepote. Problem je u tome što je teško postići taj prirodan sjaj kose, kao da imate hajlajter u spreju na njoj! Posebno, ako svakodnevno saboritrate prirodan sjaj, vašim navikama ili neadekvatnom negom. Na sreću, ove navike se lako mogu ispraviti, samo morate biti svesne da ih činite! Zato vam u nastavku donosimo 5 grešaka u kućnoj nezi kose koje vas koštaju sjajnih lokni!

Zašto vam se kosa ne sija?

Greška #1: Grubo sušite kosu

Sušenje kose posle pranja može delovati kao čitava večnost, ali prebacivanje kose preko glave i grubo trljanje peškirom će samo napraviti frizzy efekat i uništiće prirodan sjaj dlake. Umesto toga, kosu potapkajte pamučnom majicom ili mikrofober peškirom, kako biste upile vlagu. Ovaj materijal će izvući višak vode, bez stavaranja trenja ili statičkog elektriciteta.

Greška #2: Taloženje farbe za kosu

Znate kako vam kosa bude fantastično sjajna kada se same ofarbate kod kuće kupovnom farbom? Ali već, treći, ili četvrti put, taj sjaj se matira i izgubi u potpunosti. Ovo se dešava zato što kompletno farbanje kose bojom preko boje (od korena do vrhova) stvara build-up, odnosno, taloženje pigmenata. Umesto da dobijemo vibrantnu boju koju želimo, zapravo maskiramo prirodan sjaj dlake. Zato je dobra ideja da između farbanja koristite skidač boje za kosu, bez amonijaka ili blanša, koji će ukloniti uporne slojeve boje, koja prekriva dlaku.

Povezano: 10 saveta kako da vam se kosa sija poput ogledala

farbanje kose

Greška #3: Ne koristite sprej za termičku zaštitu kosu

Sprej za zaštitu kose nije marketinški trik: on zapravo radi svoj posao, štiteći dlaku od prejake toplote fena, prese ili figara. Na ovaj način ćete dodatno zaštiti boju kose i njen sjaj. Zato već sledeći put kada budete sušile ili peglale kosu, nemojte preskočiti ovaj proizvod!

Greška #4: Ne koristite cool dugme na fenu

Sigurno ste čule da je dugo čuvana tajna frizera za sjaj kose upravo finalno ispiranje kose hladnom vodom. Isto se odnosni i na sušenje kose – kada vam je kose oko 90% suva, završite stilizovanje tako što ćete pristinuti “cool” duge na fenu. Ovo će fiksirati frizuru za glatki i sjajniji finiš, bez frizz efekat.

Greška #5: Ne koristite eliksir za kosu

Jedan od “must-have” proizvoda za sjaj kose jeste eliksir, odnosno uljani serum za kosu! Završite svako sušenje kose sa par kapi ovog proizvoda, koji ćete naneti na dlanove i razneti po površini kose. Silikoni i ulja u sastavu će obložiti dlaku i dati joj veću refleksnu površinu, što u prevodu znači – više holivudskog sjaja za vaše lokne!

Mi vam predlažemo Moroccanoil Argan Oil Treatment koji daje fantastičan sjaj kosi!

Pročitajte još i: Zdravlje i sjaj kose – zašto treba da je ispirate jabukovim sirćetom?

error: Content is protected !!