Kako da “oživite” osušene kremaste senke – 5 super trikova!

kremaste senke

Kremaste senke u teglici su omiljeni “go-to” make-up proizvodi, kada želimo blistavi dodir boje na kapcima, ili jaku bazu za praškaste senke. Verovatno ih imate u više nijansi, za razne prilike, a ujutru su sjajna brzinska opcija za šminkanje prstima. Ipak, njihova mana je što se dosta brzo osuše, posebno ako ih svakodnevno koristite. Čest kontakt sa vazduhom, i vašim prstima može uzrokovati stvrdnjavanje površine senke i njeno odvajanje od teglice –  a tada su nam nažalost neupotrebljive. Ako imate nekoliko osušenih kremastih senki – nemojte ih baciti, jer vam u nastavku otkrivamo kako da ih “oživite” uz pomoć jednog od ovih 5 trikova!

Kako da oživite stvrdnute kremaste senke?

#1:  Zagrejte senke

Ponekada je sve što vašim kremastih senkama treba – malo toplote kako bi smekšale, i ponovo bile one “stare”. Zagrejte teglicu sa kremastom senkom, tako što ćete uperiti toplotu iz fena za kosu. Držite fen uperen ka senkici oko 30 sekundi do jednog minuta, i potom promešajte senku čakalicom.

#2: Dodajte malo hamamelisa u senku

Tonik ili destilat hamamelisa se često preporučuje za oživljavanje kremastih senki, jer je bezbedan za kožu i ujedno umirujuć za naduvane kapke. Sipajte par kapi tonika ili destilatata hamamelisa, i potom ga umešajte u senku, koristeći čistu alatku, poput štapića za uši ili malog noža. Potom, izravnajte površinu senke, kako bi bila glatka i kompaknta.

Povezano: 8 neočekivanih upotreba senke za oči

kremaste senke

#3: Naprskajte ih face mist-om

Ako volite hidrataciju koju vam pruža face mist, obožavaćete i efekat oživljavanja kremastih senki. Jednostavno – našpricajte onoliko koliko je potrebno da opustite konzistenciju kremaste senke, i potom ih promešajte čačkalicom ili špatulicom.

#4: Ubacite ih na kratko u mikrotalasnu

Ako želite da potpuno spasete teško stvrdnute kremaste senke, ubacite ih u mikrotalasnu pećnicu, u intervalima od 10 sekundi, dok formula ne omeša u potpunosti. Promešajte smekšalu senku, i pritisnite dobro, kako biste se otarasili mehurića vazduha. Pustite senku da se u potpunosti ohladi pre korišćenja.

#5: Razredite ih profesionalnim kapima za oživljavanje šminke

U specijalizovanim prodavnicama profesionalne šminke možete naći proizvode u kapima, posebno namenjene za oživljavanje stvrdnutih gel-ajlajnera, senki, i svih ostalih kremastih proizvoda, koji su baš namenjeni tome. Ovo se isplati ako imate više skupljih kremastih senki, koje ne želite da tako lako propadnu.

kremaste senke

Pročitajte još i: Kremasti make-up proizvodi – najbolji saveti za korišćenje i blendanje

error: Content is protected !!