10 make-up saveta šminkera Kim Kardašijan koji će vam promeniti rutinu šminkanja

makeup saveti
Instagram/Printscreen

Sa više od 11 miliona pratilaca, sa sigurnošću možemo reći da je Mario Dedivanović jedan od najpopularnijih celebrity šminkera na svetu. Svoju popularnost je stekao zahvaljujući make-up veštinama koje smo mogli videti na zvezdama poput Kim i Khloe Kardashian, Shay Mitchell, Chrissy Teigen i Naomie Watts. I sada, prenosi svoje znanje širom sveta, putem masterklasova. Nedavno je lansirao i svoju liniju šminke, Makeup by Mario. Njegovi radovi su uvek besprekorni, a u nastavku smo izdvojili njegove najbolje savete za šminkanje, koje možete i vi primeniti!

Najbolji saveti šminkera Kim Kardašijan

Savet #1: Korektor u boji breskve za podočnjake

Važno je da zapamtite da korektor koriguje pigmentacije, više nego što posvetljava. Ključ rešavanja pigmentacija ispod očiju jeste korektor u svežoj nijansi breskve, koji ćete naneti pre tečnog konsilera. Breskvasta boja neutrališe plave i ljubičaste senke, i deluje kao baza za konsiler. Potom, nanesite konsiler koji je pola nijanse svetliji od vaše kože, kako bi blago posvetlio regiju. Nanesite konsiler u obliku obrnutog trougla ispod oka i izblendajte ga blenderom.

View this post on Instagram

A post shared by MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario)

Savet #2: Manje tečnog pudera, više konsilera

Ako želite taj blistavi, prirodni finiš kože, koji stalno viđate na Kim i Chrissy, onda je ovo važan trik da dodate u svoju glam rutinu. Mario uvek nanosi tečni konsiler PRE pudera, i nikad ne stavlja tečni puder ispod očiju. Ako želite taj savršeni “manje je više” look – glavni trik je da konsilerom prekrijete regije koje biste inače prekrili puderom. Potom, možete naneti jako tanak sloj tečnog pudera, umesto da ga naslojavate, čime se dobija “cakey” finiš.

Savet #3: Pripremite kožu kremom, a ne prajmerom

Mario ne koristi prajmere za šminkanje lica – on posebno preferira korišćenje hidratantnih krema, pre etečnog pudera, jer one kreiraju prirodniji finiš. U suprotnom, tečni puder će samo “sedeti” iznad prajmera, umesto da se stopi sa kožom. Osim toga, i praškaste formule će se bolje zalepiti na kremu, nego na prajmer.

Savet #4: Hajlajter nanesite samo ispod sredine obrve

Kako biste izbegli zastareli look, koji je podrazumevao senčenje blistavom senkom ispod obrve, to učinite samo na jednoj tački! Dakle, hajlajter nanesite samo u tačkici ispod sredine obrve.

Savet #5: Nanesite malo proizvoda na beauty blender pre blendanja

Mario uvek koristi beauty blender koji već sadrži malo proizvoda na sebi, kada počinje da blenda tečni puder ili konture. Koristan trik!

Savet #6: Za savršene nude usne – mešajte više nijansi

Kim Kardasian je poznata po svojim perfektnim “nude” usanama, koje Mario kreira, ali on sam priznaje da to nikada nije jedna nijansa, već meša nekada i do 10 karmina! Savršena nude nijansa za vas zavisi od boje vaše kože, boje usana i efekta koij želite da dobijete. Zato – eksperimentišite, uz pomoć četkice za ruž.

Povezano: Beauty tajne Kim Kardašijan – otkrivene!

Savet #7: Za dugotrajni ajlajner – više slojeva

U svom šminkanju, Dedivanović koristi oko 5 slojeva ajlajnera, bilo da sprema modela za edotirajal ili celebrity zvezdu za crveni tepih. Najpre, koristi smeđu olovku za oči, koju potom razmrlja četkicom. Potom, dodaje tanji sloj crne olovke preko, ali malo bliže liniji trepavica. Opet blenda tu liiju. Onda stavlja mastilo-crnu nijansu na vodenu liniju gornjeg i donjeg kapka. A potom, nanosi metalik ili ajlajner u boji na donje kapke da doda “sparke”. Na kraju, sve završava crnim tečnim ajlajnerom na gornjem kapku!

Savet #8: Obrve popunite samo na kraju

Era kockastih Instagram obrva je završena, a umesto toga se naglašava prirodni oblik obrve. On koristi olovku kojom će popuniti obrve samo na krajevima, dok unutrašnje uglove ostavlja netaknutim. Pre toga, obavezno iščešlja obrva nagore i nadole, kako bi video koja mesta zahtevaju više popunjavanja. I potom, dodaje sloj senke za obrve, da im da punoću. Sve na kraju fiksira gelom za obrve.

Savet #9: Pufnom nanesite puder za fiksiranje

Kada se radi o triku za dugotrajniju šminku – Mario radije bira nanošenje pudera za fiksiranje pufnom, pre nego četkom. Ovaj “old-school” trik utiskuje puder u lice, minimizujući pojavu sjaja. Ovo mu je omiljeni trik pre nego što pošalje svoje zvezde-klijente na  crveni tepih. Sve završava blistavim fiksatorom za šminku.

Savet #10: Četkice perite mešavinom bebi šampona i ulja čajevca

Njegova tajna tehnika je pranje četkica bebi-šamponom, u koji doda par kapi eteričnog ulja čajevca. Ovo ulje je prirodni dezificijens i nežniji je prema dlaci, nego jaki i agresivni čistači koje možete naći u kupovnim čistačima četkica.

Pročitajte još i: Kako da se minimalno našminkate – saveti za “no make-up make-up” šminku

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!