Kako da se minimalno našminkate: “No make-up make-up” saveti profi šminkera

prirodna šminka

Svet bez šminke bi verovatno bio manje zanilmljiv i definitivno manje zabavan. Možda smo pristrani, ali obožavamo način na koji šminka transformiše lice, a uz to dodaje boost samopouzdanja. No make-up make-up trend neće otići nigde, ali ga je teško izvesti, da izgleda kako treba. Zato smo pokupili najbolje savete celebrity šminkera kako da postignete izgled kao da se niste našminkale.

8 saveta za prirodnu šminku

#1: Zaboravite na tečni puder

Kada je reč o tenu prirodnog izgleda, šminkeri savetuju da u potpunosti batalite tečni puder za svakodnevno korišćenje. Umesto toga, predlažu da posvetlite ten nežnim pilingom, i završite sve matirajućom SPF kremom, koja je super podloga za šminku.

#2: Nanesite korektor na strateška mesta

Trik svežeg i ujednačnoeg tena je dobar izbor četkice za korektor. Mala, pljosnata sintetička tečkica će prekriti tačkice, bubuljice i crvenilo, a za tamne kolutove, predlažemo rastresitu pufnastu četkicu, ili tapkanja korektora prstima. Potom, šminku finiširajte laganim prašnjem lica transparentnim puderom.

Povezano: Prekrijte podočnjake kao šminker – 5 najboljih četkica za korektor

prirodna šminka

#3: Birajte kremaste senke

Za svetle, sveže i probuđene oči, počnite sa kremastom senkom u nijansi vaše kože. Možete birati one sa malo šimera. Izblendajte senku od linije trepavice naviše, tako da bledi prema obrvama. Kremasta senka se lako i brzo nanosi, i deluje mnogo prirodnije tokom dana.

#4: Svetlija senka u unutrašnji ugao oka

Oprobani trik šminkera da izgledate sveže i odmorno je svetlija senka u unutrašnjem uglu oka. Birajte šampanj senku u stikku koju ćete naneti oko suznog kanala i na centar kapka, tako da delujete super sveže.

#5: Sredite obrve i trepavice

Dobar uvijač trepavica je must-have za prirodni look. Što se tiče maskare, nnaesit eje samo na gornje trepavice i raščešljajte obrve od lica, uz pomoć spoolie četkice ili prozirnog gela za obrve. Ovo će učiniti obrve punijim, bez potrebe za olovkom ili pomadom, što može delovati teško.

prirodna šminka

#6: Birajte kremasto rumenilo

Potražite kremasto rumenilo umesto praškastog, za prirodni sjaj. Možete ga naneti sintetičkom četkicom ili prstima. Za tačno pozicioniranje rumenila, zamisllite gde se prirodno zarumenite posle vežbanja, i to koristite kao vodič.

Povezano: Kremasti proizvodi – najbolji make-up saveti za korišćenje i blendanje

#7: Ne preskačite hajlajter

Tačkica perlastog kremastog hajlajtera na jagodicama uvek deluje prelepo i prirodno. Ovo je ujedno najbrži način da oživite ten. Kremasta formula koja se stapa sa kožom umesto da “sedi” na njenoj površini je uvek bolje rešenje.

#8: Nanesite lip tint

Poslednji korak u prirodnom make-upu je dodavanje malo boje na usne. Izbegnite karmine, već se opredelite za balzam za usne u boji ili lip tint. Oni daju pravu količinu boje iz tube, bez popravljanja i brige o razlivanju boje. Usne će vam delovati sočno i privlačno!

prirodna šminka

Pročitajte još i: 5 korisnih saveta ako se i dalje šminkate prstima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!