5 korisnih make-up saveta ako se i dalje šminkate PRSTIMA!

šminkanje prstima

Hajde da priznamo same sebi – postoji neka draž u šminkanju prstima, čak i ako imamo sve one moderne make-up četke i beauty blendere. Možda su neke od vas i dalje početnice, pa nemaju pozamašne kolekcije ovih beauty alata. Možda ste na putovanju, i nemate vašu kolekciju četkica sa sobom. Nema veze, i prsti mogu poslužiti! Zato vam u nastavku dajemo najbolje savete za šminkanje prstima, a otkrivaju vam ih profesionalni šminkeri!

Šminkanje prstima – korisni saveti

#1: Birajte kremaste proizvode

Ako ste devojka koja preferira brzinsko šminkanje prstima – znajte da to ne možete postići praškastim teksturama. Zato birajte uvek kremaste proizvode, jer su oni savršeni za brzinsko blendanje prstima, kada baš i nemate dovoljno vremena. Kremaste senke, kremasta rumenila, tečni puderi, i kremasti karmini su sve što vam treba za šminkanje prstima!

Povezano: Kako da “oživite” osušene kremaste senke – 5 super trikova!

šminkanje prstima

#2: Šminkanje prstima je oblik self-care nege

Četkice su sjajan alat, ali korišćenje prstiju je oblik self-care nege, prema mišljanju psihologa. Dok se šminkate prstima, negujete ga, mazite ga i dodirujete. Na taj način ste u kontaktu sa vašim licem i kožom. Na primer, kada radite konturisanje krem proizvodima, treba da zatvodite oči i osetite uglove svog lica pod prstima, zatovrenih očiju.

#3: Budite kreativni

Kada se šminkate prstima, miksovanje i mešanje je više nego poželjno, posebno sa kremastim proizvodima. Odaberite kremastu senku u mat smeđoj nijansi, koju možete koristiti kao senku, bronzer ili hajlajter (ako ima šljokice). Domali prst je uvek najbolja opcija za realističan i prirodan rezultat.

#4: Ne morate brisati prste između nijansi

Ako šminkate oči koristeći više kremastih senki, profesionalni šminkeri savetuju da ne morate brisati prste između dve boje. Na ovaj način ćete mnogo bolje pomešati nijanse i učiniti da one izgledaju stopljenije.

šminkanje prstima

#5: Uvek dobro operite i dezinfikujte ruke

Pošto se na načim rukama nalaze hiljade mikroorganizama, sprečite kontaminiranje šminke ili kože lica (posebno ako imate osetljivu i reaktivnu kožu), tako što ćete dobro oprati i dezinfikovati ruke pre šminkanja. Higijena je pola zdravlja, a to posebno važi za šminkanje!

Pročitajte još i: Četkice za šminkanje – prirodna vs. sintetička dlaka

error: Content is protected !!