5 saveta kako da napravite SPA doživljaj kupke kod kuće

spa kupka

Jesen je idealno doba godine za one kućne SPA rituale, uz miris sveća i ušuškanost toplog doma. Pravo je vreme da nabavite najmodernija mirišljava ulja, soli i kupke, jer možete pretvoriti vaše kupatilo u mirisnu oazu SPA centra. Zato vam u nastavku donosimo savete kako da pripremite i kadu i vašu kožu tela za najluksuzniju kupku života!

Kako da priredite SPA doživljaj kupke kod kuće?

Savet #1: Podesite pravu temperaturu

Postarajte se da dobro oribate kadu pre punjenja vodom. Predlažemo da temperaturu vode podesite na toplu, ali ne i prevruću, kako ne bi bila pretopla kada uđete unutra. Voda koja je pretopla može momentalno isušiti kožu i lišiti je njenih prirodnih ulja i masnoća. Zato uvek testirajte temperaturu vode prstima, pre nego što se kada do pola napuni vodom.

Savet #2: Dodajte eterična ulja, bombe za kadu ili soli

Dok voda teče, ubacite 10-15 kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja za umirijući miris koji momentalno opušta telo i um. Ako su mehurići vaša preferencija, sada je momenat da ubacite mirišljavu bombu za kadu ili mirišljavu so.

spa kupka

Savet #3: Nanesite masku na lice

Podignite celo SPA iskustvo na viši nivo, tako što ćete staviti masku na lice dok ležite u kadi. Ako niste sigurni za koju da se odlučite, u našem Lepotica Beauty Shop-u imate veliki izbor profesionalnih maski koje donose SPA doživljaj u vaš dom.

Povezano: Ovsena kupka – beauty benefiti za kožu tela

Savet #4: Upalite mirišljave sveće

Pre nego što uđete u kadu, podesite atmosferu tako što ćete zapaliti neke od omiljenih sveća, pustiti relaksirajuću muziku i poneti sa sobom omiljeni modni časopis. Iako vas telefon mami da ga “čačkate”, ostavite ga sa strane, i isključite se na pola sata.

Savet #4: Pripremite proizvode za negu

Na samom kraju, postarajte se da su vam pri ruci svi proizvodi za negu tela – gel za tušranje ili kupka, piling za telo ili omiljeni gel za brijanje.

spa kupka

Savet #5: Uživajte i opustite se

Poslednji korak je da isključite telefon, uskočite u kadu i prepustite se relaksaciji tokom 20-30 minuta. Videćete koliko ćete se osećati bolje i rasterećenije posle ove seanse!

Pročitajte još i: Kupka ili sapun – šta je bolje za kožu tela?

error: Content is protected !!