Ovsena kupka: Beauty benefiti za kožu tela

ovsena kupka

Sigurno ste do sada čuli koliko je ovas blagodetna žitarica za negu kože. Osim kao sastojak umirujućih losiona i krema, ovas se može naći i kao sastojak kupke za negu tela. Bilo da odaberete ovu vrstu kupke kako biste umirili iritaciju i svrab uzrokovan osipom ili ekcemom, ovsena kupka je idealan način da negujete kožu i ujedno se i opustite. U nastavku vam donosimo sve beauty benefite ovsene kupke.

Za šta je sve dobra ovsena kupka?

#1: Kada imate boginje

Ako vam je ovsena kupka poznata, onda je to sigurno iz perioda kada ste bili dete, i kada ste imali boginje. Kupke sa ovsem umiruju svrab i iritaciju kože koja pati od boginja, a Američka dermatološka asocijacija predlaže potapanje u mlaku kupku, kako biste otklonili svrab. Ovo je posebno korisno zbog činjenica da ne smete češati kožu koja ima boginje.

#2: Kada patite od ekcema

Ako patite od ekcema na koži tela, potapanje u ovsenu kupku je isproban lek. Ova prakse umiruje suvu kožu tela i svrab, koji se često javlja uz ekcem.

ovsena kupka

#3: Kada vas muči osip

Ako vam je po telu izašla alergijska reakcija, znajte da ovsena kupka pomaže i kod koprivnjače i svih vrsta osipa. Blago hladna kupka sa nekuvanim ili mlevenim ovsem može umiriti intenzivni svrab koji se javlja sa pojavom koprivnjače.

Povezano: 5 efikasnih detox DIY kupki – za izbacivanje toksina iz tela

#4: Kada ste se opekli na bršljen

Ako ste opekli kožu na otrovni bršljen, i izašao vam je osip – ovde je opet korisna ovsena kupka. Potapajte se u kratku, mlake kupke sa mlevenim ovsem, koji umiruje svrab.

#5: Kada želite da se opustite

Čak i ako nemate nijedan od gore navedenih kožnih problema, potapanje u ovsenu kupku je savršen način da provedete nedelju popodne. Nisu vam potrebne “fancy” šumeće bombe za kupanje, kada imate negujući ovas!

nega koze tela

Kako da napravite ovsenu kupku?

  • Odaberite ovas – za kupku možete koristiti nekuvani ovas ili mleveni ovas u prahu, koji se specijalno koristi za potapanje u kupke.
  • Podesite tempraturu – uvek birajte mlaku vodu, a nikada toplu. Vruća voda isušuje kožu, što je suprotno od onoga što želite da postignete ovsenom kupkom!

Pročitajte još i: Zašto treba da primenjujete kupke sa gorkom soli?

error: Content is protected !!