3 načina za nanošenje tečnog pudera bez greške

tečni puder

Tečni puderi su među najpopularnijim osnovnim proizvodima za šminkanje, i to sa dobrim razlogom: svestrani su, lako se mešaju i mogu da deluju na skoro svaki tip kože. Ali znanje kako pravilno naneti tečnu podlogu je od suštinskog značaja za glatku, ujednačenu završnicu. Srećom, postoji nekoliko efikasnih načina za nanošenje tečne podloge (od kojih neki ne zahtevaju nikakve alate). Ovde ćemo podeliti tri najpopularnije metode za ravnomerno i glatko nanošenje podloge. Osim toga, ponudićemo nekoliko saveta o tome kako da dobijete pokrivenost prirodnog izgleda koja traje ceo dan.

3 načina za nanošenje tečnog pudera bez vidljivih štrafti

Najbolji način nanošenja tečne podloge zavisi od nekoliko faktora, uključujući tip kože, količinu pokrivenosti koju želite i vaše lične preferencije. S obzirom na to, najpopularnije metode uključuju korišćenje četke za podlogu, sunđera za šminkanje ili vaših (čistih!) prstiju. Nastavite da čitate za kompletan pregled svake tehnike i njenih prednosti.

Četka za šminkanje

Upotreba četke za nanošenje pudera je popularna metoda iz nekoliko razloga. Prvo, tehnika bez ruku znači da ne morate da dodirujete lice i da se šminkate na rukama. Četke za podlogu takođe ne upijaju proizvod na način na koji to rade drugi alati (poput sunđera), što vam može omogućiti da postignete potpuniju pokrivenost sa manje proizvoda. Preporučujemo da se odlučite za zaobljenu četku za podlogu koja se lako prilagođava konturama vašeg lica.

Sunđer za šminkanje

Nanošenje podloge sunđerom za šminkanje je brzo, lako i omogućava vam da lako dostignete željeni nivo pokrivenosti. Počnite nanošenjem odabrane podloge na tanjir, a zatim umočite zaobljenu stranu svog sunđera. Utapkajte višak proizvoda na poleđinu ruke, zatim stavite sunđer na obraz i počnite da ga tapkate da biste raspršili proizvod. Kao i sa četkom, preporučujemo da počnete od centra lica i krenete ka spolja za prirodnu, besprekornu završnicu. Da biste ušli u ta teško dostupna područja (kao što su nabori oko nosa ili ispod očiju), okrenite sunđer – konusni kraj treba da bude dovoljno mali da uđe u svaki kutak i pukotinu.

Prsti

Verovali ili ne, vaši prsti su jedan od najboljih alata za nanošenje pudera, posebno ako volite prirodni izgled šminke. Korišćenje vrhova prstiju omogućava nenadmašnu kontrolu, posebno u oblastima do kojih je teže doći četkom ili sunđerom. Takođe je lako razmazati puder prstima, što je idealno za dane kada želite malo prekrivanja, ali ne previše.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!