Maske za usne: Po čemu se razlikuju od labela i da li su vam potrebne?

maske za usne

Hajde da budemo iskrene – niko ne voli suve, ispucale usne, bez obzira na to da li se šminkamo ne ili ne! Ako redovno koristite balzam, i vama se može desiti situacija suvih, ispucalih usana. E tu uskaču maske za usne! Baš kao što ne možemo da živimo bez maski za lice, isto tako, maske za usne su počele da doživljavaju veliku popularnost i sada čine deo večernje rutine mnogih žena širom sveta. Ako niste sigurne da li vam je ovaj skincare proizvod potreban, pored balzama za usne, u nastavku vam otkrivamo sve!

Šta su tačno maske za usne?

Maske za usne (tu spadaju i one “overnight”) su proizvodi koji usnama pružaju ultimativni nivo hidratacije. Obično su formulisane sa sastojcima koji omekšavaju usne i pružaju im dubinsku negu, poput biljnih ulja, putera i ekstrakata. Obično su dosta gušće od balzam za usne, a mogu se naći u formi kreme, maramice ili hidrogela. Ove formule ujedno i vizuelno “pumpaju” usne, jer, ko ne voli izgled punijih usana!

maske za usne

Maska za usne vs. balzam za usne

Zašto su maske za usne superiornije od klasičnog balzama? Ovo su razlozi:

#1: Bogatija tekstura

Noćna maska za usne je mnogo gušća i bogatija, i time čini da se emolijentni sastojci, poput ulja i putera dublje upijaju u kožu usana i hrane ih.

#2: Moćniji sastojci

Formule maski za usne su jake, bogate, jer sadrže prirodne i oprobane sastojke koji repariraju i zaceljuju suvu i tanku kožu usana.

#3: Efekti su dugotrajniji

Balzam za usne pruža hidrataciju, sve dok se u potpunosti ne upije u kožu, obično, sat ili dva posle nanošenja. Toliko traje njegov efekat. Ipak, maske za usne održavaju kožu nahranjenom oko 8-9 sati tokom noći, pružajući neverovatan efekat ujutru.

#4: Radi u sinergiji sa prirodnim obnavljanjem kože

Koža lica (pa tako i usana) se prirodno obnavlja tokom noći, tako da nanošenje maske na usne pre spavanja zapravo ojačava prirodni sistem obnavljanja starih ćelija kože.

maske za usne

Rutina nege usana

Za besprekorno glatke i pune usne, predlažemo vam da balzam koristite ujutru i tokom dana (posebno nakon pranja zuba, jela i pića, kao i pre šminkanja), a uveče da koristite masku za usne. Na taj način ćete koži usana pružiti intenzivnu negu tokom čitavog dana.

Predlažemo vam John Masters Organics balzam za usne sa aromom maline.

Pročitajte još i: Upoznajte ulje za usne, novi trendy proizvod

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!