“Glazirana koža” – novi beauty trend za 2022.

glazirana koža
Instagram/Printscreen

Najnoviji skincare trend “glazirane kože”, koji je pokrenula Hejli Biber, definitivno pokreće lavine reakcija na društvenim mrežama. Osim toga, čini da nam da ide voda na usta! Zašto? Ovaj skincare trend je inspirisan glaziranim krofnama! Sjajni sloj glazure čini krofne lepim i sjajnim, a tako će isto izgledati i vaša koža. Zato u nastavku saznajte sve o trendu “glazirane” kože!

Ko je pokrenuo ovaj trend?

Hejli Biber je na svom Youtube kanalu predstavila svoju skincare rutinu i tajne nege kože, pri čemu je otkrila da uveče voli da nanese beauty proizvode tako da izgleda kao glazirana krofna. Ona bira slojevito nanošenje proizvoda, koje će završiti nanošenjem guste, bogate kreme, koja će učiniti da joj lice deluje veoma sjajno i blistavo, baš poput glazure na krofni! Ovaj skincare trend je odmah zaživeo na društvenim mrežama, jer predstavlja naglašavanje prirodnih crta i lepote lica, samo uz pomoć skincare proizvoda, bez šminkanja.

Kako izgleda rutina za “glaziranu” kožu?

#1: Duplo čišćenje

Početak svake dobre rutine nege kože je temeljno čišćenje lica, čak i onim danima kada se ne šminkate. Najpre nanesite ulje ili balm za čišćenje, a potom i drugi korak u vidu penaste ili gelaste umivalice.

#2: Tonik

Nakon čišćenja, počinje prvi sloj hidratacije, u vidu gušćeg tonika, koji možete prstima naneti i utisnuti u kožu. Ako imate višak vremena, tonik možete naneti i u više slojeva, i dobro ga utisnuti u kožu.

#3: Serum

Serum je uvek poželjno naneti na kožu koja je već dobro navlažena tonikom, tako da odaberite vaš omiljeni serum za hidrataciju i nanesite ga pokretima masaže.

#4: Gusta krema

Tajna glaziranog izgleda kože je gusta i intenzivna noćna krema, koju ćete naneti tako da se upija u kožu tokom noći. Birajte što bogatije kreme, raskošne, balzamaste teksture. Sama Hejli Biber savetuje, da ako guste kreme čine da vam se pore zapuše, izbegavajte T zonu lica, već na njih nanesite laganu dnevnu kremu.

Naš predlog je Skinology Hydro Force kremu sa hidratantnim kompleksom.

#5: Ulje za lice

Kada se krema za lice upila, sledeći korak je da u kožu utisnite ulje za lice, posebno ako imate suvu kožu. Nanesite par kapi na dlanove i dobro ih utisnite u kožu lica.

Mi vam predlažemo Skinology Beauty Blend 02 ulje za lice za normalnu kožu.

#6: Antirid i balzam za usne

Poslednji koraci u rutini za “glaziranu” kožu su okoloočna krema i balzam za usne, jer su ove dve regije suve i često ih zaboravljamo u nezi.

Ušteda vremena

Ujutru ćete se probuditi sa sjajnom, mekom i negovanom kožom, tako da će vam manje vremena biti potrebno za slojevitu negu, a to je upravo ono što želimo da postignemo! Dobićete savršeno “platno” za jutarnju šminku.

Pročitajte još i: “Mikrodoziranje” aktivnih sastojaka – sve što treba da znate o ovom skincare trendu!

error: Content is protected !!