5 načina kako da vaše make-up sunđere održavati čistim

make-up sunđeri

Kvalitetni i čisti make-up sunđeri su ono što razlikuje flekavu i neravnomernu šminku od one koja je besprekorna! Zato vredi ulagati, osim u make-up proizvode i u kvalitetan alat za šminkanje. Ali i tu nije kraj – kada ste nabavili beauty blendere i četkice, trebalo bi da ih redovno održavate i čistite kako biste produžili njihovu trajnost i sprečili formiranje bakterija. Zato vam u nastavku donosimo 5 načina kako možete održavati vaše make-up sunđerčiće bez bakterija!

Kako da održavate higijenu make-up sunđera?

#1: Potopite ih u sapunjavu vodu

Verovatno najlakši način za čišćenje make-up sunđera je da ih potopite u sapunjavu vodu. Uzmite toplu vodu u činiji, dodajte blagi tečni sapun ili deterdžent za psouđe i potopite sunđer na oko pola sata. Ovo će učiniti da sav višak šminke iz pora sunđera izađe napolje. Kada ste završili, icedite višak vode iz sunđera, prođite njim ispod mlaza vode, dobro ga iscedite i ostavite da se osuši pre upotrebe.

make-up sunđeri

#2: Maslinovo ulje + deterdžent za posuđe

Uzmite jednake količine maslinovog ulja i deterdženta za posuđe i pomešajte ih u posudi. Ubacite unutra korišćene sunđerčiće i ostavite ih da odstoje neko vreme. Maslinovo ulje iz miksa će izvući višak šminke i masnoće iz sunđera, a deterdžent će očistiti ostatke. Potom, isperite sunđere i osušite ih na vazduhu.

#3: Stavite ga u mikrotalasnu

Ako ste proveli dane listajući reel-ove, verovatno ste naišle na ovaj trik. Potopite prljave beauty blendere u posudu koja je bezbedna za korišćenje u mikrotalasnoj pećnici i napunite je vodom i tečnim sapunom. Potom, ubacite ovu posudu u mikrotalasnu na oko jedan minut. Kada je gotovo sve, izvucite posudu i prelijte je hladnom vodom pre ceđenja sunđera. Na kraju, isperite sunđer ispod tekuće vode, iscedite višak vode i osušite ga pre upotrebe.

Povezano: Najbolji saveti i trikovi za čišćenje beauty blendera – BEZ MUKE!

make-up sunđeri

#4: Operite ga micelarnom vodom

Iskoristite micelarnu vodu koja vam ne odgovara tako što ćete njom čistiti beauty blender sunđere – prelijte sunđer micelarnom i potom ga isperite pod tekućom vodom. Dobro ga iscedite dok više ne izlazi pena.

#5: Zamenite sunđere posle 3-4 meseca

Ovo je veoma važno – iako je nedeljno pranje beauty blendera veoma važno, tako je bitno da menjate sunđere posle 3-4 meseca upotrebe, bez obzira koliko redovno ih perete. Sunđeri su delikatni i lako se cipaju i kidaju, a osim toga su stecište bakterija pošto su stalno vlažni. Kada čuvate sunđere, neka uvek budu na otvorenom, a nikako u zatvorenim neseserima ili kutijama.

Pročitajte još i: Vodič kroz sve vrste i oblike beauty blender sunđera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!