7 TOP saveta kako da tanka kosa izgleda GUSTO i bujno

tanka kosa

Gusta i bujna kosa su ideal lepote kojem težimo koristeći razne proizvode i tehnike stilizovanja kose. Ali na gustinu i debljinu dlake nažalost ne možemo da utičemo. Ako je vaša kosa tanka, postoje trikovi i saveti kojima privremeno možete tanku kosu da učiniti gustom i zanosnom. Lako ih možete ubaciti u svoju svakodnevnu rutinu nege kose, a mi vam ih otkrivamo u nastavku!

Kako da tanka kosa izgleda gusto i bujno?

#1: Ošišajte se

Jedan od najlakših načina da stvorite iluziju punije kose jeste da je skratite barem nekoliko centimetara. Tako ćete se rešiti dužine koja otežava vašu kosu. Idealan stil šišanje za vizuelno puniju kosu su stepenovi ili slojevi – jer kreiraju volumen.

#2: Promenite mesto razdeljka

Duboki razdeljak sa strane je sve što vam je potrebno da dodate ekstra volumen vašoj tankoj kosi. Osim toga – veoma je elegantna. Zapravo, klasičan razdeljak na sredini je najgore opcija ako imate tanku kosu. Samo je zabacite sa strane i spremni ste za sexy bujnu kosu!

tanka kosa

#3: Koristite šampon i balzam za volumen

Gusta i bujna kosa počinje u tuš-kabini! Odaberite kvalitetnu liniju šampona i balzama za volumen kose, koja sadrži sastojke koji odižu dlaku od temena. To su obično lagane formule bez ulja, koja će produžiti period čiste kose i držati je u svojoj punoći i gustini.

Mi vam predlažemo kombinaciju Subrina Professional VOLUME šampona i balzama.

#4: Isfenirajte se uz proizvod za volumen

Ako želite da “fejkujete” voluminoznu kosu – vreme je da nabavite penu za kosu koja daje volumen. Nanesite ja ravnomerno na vlažnu kosu. Ona će pružiti dugotrajni i “memorijski” efekat posle feniranja. Potom se isfenirajte na volumen uz pomoć široke okrugle četke i jakog fena sa koncentratorom. Počnite sa feniranjem spreda i sa strane, i završite na temenu.

Povezano: 7 supe trikova za dodatni volumen kose

tanka kosa

#5: Osušite kosu prirodno

Možete poboljšati punoću kose – bez korišćenja vrelih alata. Samo vam treba sprej za talase! Naprskajte ga na isfrotiranu, vlažnu kosu i upletite pletenice. Kad se kosa osuši, raspletite kosu i otkrijte lagane opuštene talase, koji će vašoj kosi doneti efekat gustine.

Naša preporuka je Subrina Professional Texture slani sprej za kosu sa morskom soli.

#6: Nanesite suvi šampon na teme

Ne samo da osvežava kosu, već suvi šampon ujedno daje volumen kosi. Nanesite ga direktno na koren, na nekoliko različitih linija razdeljka, sa razdaljine od 15-20 cm. Raščešljajte kosu četkom, kako bi se ravnomerno rasporedio. Birajte posebne suve šampone namenjene volumenu, jer oni dodatno učvršćuju kosu.

tanka kosa

#7: Dupli konjski rep

Fingirajte gustu kosu uz pomoć lažnog duplog repa! Podelite kosu na gornju i donju sekciju. Najpre vežite gornju polovinu u rep uz pomoć providne gumice. Potom gornji rep spojte sa ostatkom kose (u donjoj sekciji) i vežite oba u zajednički rep. Rep će izgledati punije i gušće.

Pročitajte još i: 5 stilova za tanku kosu – Ošišajte se ovako da dobijete VOLUMEN!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!