5 stilova za TANKU kosu: Ošišajte se ovako da dobijete VOLUMEN

frizure za tanku kosu

Znamo koliko je teško održati tanku kosu punom volumena dan ili dva posle pranja. Pored odgovarajućih proizvoda, veliki značaj u volumenu ima i oblik na koji ste ošišani. Umesto da puštate dugu kosu, ošišanu na ravno, radije se opredelite za stepenaste frizure poput boba, kraktog pixie-ija ili popularne “shag” frizure. Zato vam donosimo 5 predloga kako da se ošišate da biste što duže zadržali volumen.

Tanka kosa = redovno šišanje

Više nego bilo koji drugi tip kose, tanka kosa mora da se redovno šiša, kako bi punoću oblika i krajeva. Jedna od najvećih grešaka koje žene sa tankom slepljenom kosom prave je da je puštaju da raste preduga. Kada dužina dostigne ramena, kosa će početi da se proviđa, jer je tanka. Na kraju ćete delovati umorno, a vaša beživotna kosa u fronclama.

Šišanje tanke kose

Osim šišanja, važno je da odaberete prave proizvode, specijalno namenjene ovom tipu kose, koji je je neće otežati. U kombinaciji dobrog šišanja i adekvatnih proizvoda za negu i stajling – vaša kosa neće biti beživotna, tanka, slepljena i iscrpljena.

Povezano: 6 proizvoda za kompletnu negu kose koja se brzo masti

Zapamtite: tanka kose ne voli zalizane, savršene fizure, zato izbegavajte šišanje na ravno i nošenje razdeljka na sredini glave.

Frizure za tanku kosu

“Shag” teksturisana frizura

Veoma popularna frizura jeste tzv. “shag haircut”, koja predstavlja šišanje na srednju dužinu, uz stepenove i razbarušeni izgled. Ova drizura ima veliki potencijal za stilizovanje, a savršena je za tanku kosu zbog stepenova, idealne srednje dužine, i “messy” neurednog igleda. Krajevi se seku oštro, kako bi delovali punije. Na samom temenu se ostavlja najviše volumena, dok se stepenovi seku ka krajevima. “Shag” je moderna frizura, laka za održavanje, dodaje teksturu i volumen, tako da je po svemu idealna za tanku kosu.

Za dodatni volumen u korenu kosu preporučujemo Subrina Professional Boom Boost sprej za volumen.

Credit: @Hair By Natalie

Klasični bob

Bob je decenijama izbor mnogih dama kada je reč o načinu šišanja, jer ne izlazi iz mode. Ravni, klasični bob je otmen, ali ne izgleda previše formalno. Idealan je za dame sa tankom kosom koje žele kraću dužinu, ali da ne izgube na ženstvenosti. Holivudska glumica Nikol Kidman nosi bob frizuru godinama, a poznata je po svojoj tankoj plavoj kosi. Bitno je da pogodite dužinu koja će najviše dodati volumen: ne sme da bude ni prekratak, a ni predugačak. Iako je lak za održavanje, klasični bob najbolje izgleda kada se isfenira za dodatni volumen.

Credit: @Karla Varley

Teksturisani pixie

Ne plašite se da skratite svoju tanku kosu, kako bi ona izgledala punije. Zato je idealna pixie frizura, ali teksturisana. Slojeviti pixie dodajuže dosta volumena i punoće tankoj kosi. Može lako da se oblikuje uz par stajling proizvoda, koje joj držati oblik bez problema. Pixie možete nositi i sa šiškama. Ova elegantna, a stylish frizura stoji kako mlađim, tako i starijim damama i zaista predstavlja lako rešenje za instant volumen.

Za stilizovanje pixie frizure preporučujemo Subrina Misty Tip vosak za kosu.
Credit: @ghd hair

Asimetrični paž

Ako se plašite da će klasični bob na vašoj kosi izgledati ravno i spljošteno, opredelite se za asimetrični paž, koji je sečen pod uglom, te je duži napred, a kraći pozadi. Na ovaj način, skrećete pažnju onog ko vas gleda na krajeve kose, pre nego na vaš volumen. Naravno, krajevi moraju biti super zdravi i ravno ošišani. Za dodatni efekat volumena, napravite razdeljak sa strane.

Credit: @Danielle (Aviz) Mazzotta

Duboke šiške

Ako imate dugu kosu, najbolje je da je nosite uvijenu, talasastu za dodatni efekat punoće. Ali još bolji savet je da tražite frizeru da vam ošiša šiške koje počinju od sredine vaše glave, kako bi uhvatio u njih što više kose. Na ovaj način, punoćom šiški stvorićete iluziju i punije kose. Neka ove šiške slobodno budu duže, kako bi lagano padale preko očiju. Ako vam se brzo slepe, svaki dan ih naprskajte suvim šamponom, a ne preskačite njihovo redovno feniranje.

Naš savet je Revlon UniqOne suvi šampon, idealan za osvežavanje šiški koje se brzo slepe.

Credit: @Rebecca Violet Schroeder

Pročitajte još i: 7 super trikova za dodatni volumen kose

error: Content is protected !!