6 proizvoda za kompletnu negu kose koja se brzo masti

By  |  0 Comments

Jedan od najčešćih tipova kose jeste kosa sklona brzom mašćenju. Svi poznajemo taj osećaj – oprale smo kosu, ona je lepršava i puna volumena, a već sutradan je tanka, masna i slepljena. Pritom, ukoliko su krajevi suvi, a teme se masti, imamo priličnu nedoumicu kako negovati ovaj zahtevan tip kose. Zato vam donosimo kratak vodič i predloge za kompletnu negu kose koja se brzo masti.

Zašto se kosa brzo masti?

Koža temena luči prirodna ulja koja neguju kosu. Kada se kosa počne mastiti više nego uobičajeno- razlog za to je pojačan rad lojnih žlezda, koje proizvode više sebuma nego što je kosi potrebno. Uz to, mašćenju doprinose i navike kao što je stalno diranje kose, često češljanje, ishrana obilata masnoćama i slatkišima, boravak u zadimljenoj prostoriji, i nošenje kapa i šešira. Uz to, upotreba neadekvatnih proizvoda za negu kose, premasna i uljana tekstura šampona, svakako doprinosi da se kosa brzo umasti.

Odabir proizvoda za negu kose koja se brzo masti

Izbor šampona

Osnovno pravilo je da se šampon bira prema tome kakva je kosa na temenu, a nega u vidu balzama i maske prema tome kakvi su krajevi. Odaberite šampon namenjen masnoj i tankoj kosi ili šampone koji kosi vraćaju volumen. Ovakvi šamponi nemaju ulja i biljne putere u sebi, već su često obogaćeni ekstraktima breze, koprive, žalfije, čajnog drveta, grejpfuta, lavande i supstancama poput cinka i salicilne kiseline. Najčešće su prozirne gelaste teksture koja ne otežava kosu.

In The Bathroom

Savet plus: šamponirajte samo teme, a sapunica koja se sliva prilikom ispiranja je dovoljna da očisti dužinu kose.

Naša preporuka šampona za kosu sklonu mašćenju je Subrina Volume šampon, namenjen ovom tipu kose, vraća volumen i lepršavost, i produžava period između dva pranja.

Izbor regeneratora

Što se tiče izbora regeneratora, birajte one namenjene volumenu, koji neće umastiti krajeve kose. Njihova tekstura ne treba da bude previše bogata, jer, ukoliko su vam krajevi suvi, za to će pobrinuti maska. Ipak, ukoliko koristite jače profesionalne maske za kosu, slobodno možete preskočiti regenerator, jer će maska odraditi svu negu koja je kosi potrebna.

Naš izbor je Subrina Volume regenerator, za tanku i masnu kosu, koji je neće dodatnu otežati.

Maska za kosu koja se brzo masti

Iako vam je teme masno, ne zaboravite da su krajevi kose najčešće normalni ili suvi, pogotovo ako je farbate ili tretirate presom i figarom. Njima je potrebna nega, posebno što šamponi za masnu kosu umeju da isuše krajeve. Odaberite masku koja će istovremeno nahraniti krajeve kose, a neće otežati dužinu. Izbegavajte upotrebu maski za jako suvu i oštećenu kosu, koje sadrže ulja, putere i keratin, ili – ako već ne možete bez njih, nanosite ih samo na donju trećinu dužine.

Mi vam predlažemo Serical Carotta masku, sa ekstraktom šargarepe, posebnu namenjenu za tanku koja koja se brzo masti i često pere.

Girl Washing Hair

Leave-in sprej za raščešljavanje

Ako imate dugu kosu koja se dodatno i mrsi, to što se ona brzo masti, ne znači da treba da se odreknete spreja za raščešljavanje. Kao i kod maske – izbegavajte uljane, teške, bogate prskalice, koje su ipak namenjene suvoj kosi.
Neka vaš izbor budu sprejevi za volumen, namenjeni baš masnoj i tankoj kosi, na vodenoj bazi, jer – upamtite da je to proizvod koji ostaje na vašoj kosi do narednog pranja. I naravno – ne preterujte sa količinom.

Mi vam predlažemo da isprobate Revlon Equave Volume dvofazni leave-in sprej, koji će efikasno razmrstii vašu kosu, a neće je umastiti.

beautiful woman with comb

Eliksir za krajeve

Mašćenje kose ne znači da treba da izbacite eliksir za krajeve kose. Krajevima je potrebna zaštita od spoljašnjih uticaja, a pogotovo nakon tretiranja kose stajling aparatima. Izbegavajte čisto uljane eliksire, već se okrenite light verzijama, i mešavinama silikona i ulja. Ključ svega je umerenost – jedna do dve kapi su sasvim dovoljne. Eliksir nanosite isključivo na krajeve – ne penjite ga na dužinu kako vas ne bi dodatno umastio.

Savet plus: ako vam je i pored male količine, eliksir premasan za vašu kosu, probajte da ga nanosite na krajeve vlažne, isfrotirane kose, pre sušenja.

Ako ste u potrazi za eliksirom za krajeve koji vas neće umastiti, predlažemo vam Revlon Asia Zen eliksir za krajeve, lagane tečne teksture.

Split ends hair of brunette female model

Suvi šampon

Vlasnice kose koja se brzo masti već odavno znaju za ovaj proizvod. U pitanju je sprej koji sadrži prah upijajuće moći, koji se prska na teme, kako bi apsorbovao višak masnoće i privremeno matirao masno teme. On se koristi u slučajevima nužde, kada nemate vremena za pranje kose, a morate izgledati uredno. Prečesta upotreba suvog šampona može dovesti do svraba na temenu, stoga, neka vam on odloži pranje za samo 1 dan, a već sutradan operite kosu.

Naš izbor je Subrina Dry Shampoo, za profesionalne rezultate.

sampon za volumenzen asia elixirsuvi samponSelection_002

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!