“Jam Water Mocktail” napitak je u trendu na TikTok-u, a sve sastojke imate kod kuće

jam water mocktail

TikTok letnji napici zaista imaju svojih 5 minuta slave – od kremaste brazilske limunade, pa sve do zdrave kole, uvek ćete naći inspiraciju za pića na ovoj društvenoj platformi. Nedavno smo naleteli na viralne snimke “jam water” moktela (bezalkoholnog koktela), koji može postati vaše omiljeno letnje piće. Od čega se pravi i kakvog je ukusa – saznajte u nastavku!

Džem u napitku?

U viralnom videu, koji je inspirisao i druge TikTok-ere, kreatorka Kat napunila je čašu ledom i potom dodala dve kašike džema od maline i ličija. Potom je nasula gazirano piće od limete i dobro promešala. Rezultat je preukusno gazirano piće, u bojama bobica. Za punoletne predlaže i dašak votke u ovaj koktel, kako biste dobili alkoholni napitak.

@katchaomeow @jocelyn! this drink + some titos was my fave drink of 2022 ❤️ thank you for the idea! #jamcocktail #jamcocktailrecipe #bonnemaman ♬ original sound – Kat

Drugi TikTok video kreatori predlažu da malo džema stavite u mikrostalanu pećnicu, kako biste razbili želatinastu teksturu i pretvorili je u sirup. Na taj način će se džem lakše umešati u piće. Ako se bojite da će vam “jam water mocktail” napitak biti presladak – ne brinete se, samo pogodite razmeru džema i gaziranog soka. Uvek možete dodati i malo soka od limuna, da biste zaoštrili ukus, kao i listiće mente.

Povezano: Limunada sa lubenicom – napravite ovaj osvežavajući letnji napitak

@audreyakin Was running very late when i made this but worth the 90 seconds—it was delicious! #jamjar #cocktail ♬ original sound – Audrey Akin

Donosimo vam recept za “jam water mocktail”

Sastojci:

  • 1 puna kašika džema po vašem izboru (najbolji je domaći džem)
  • 1 konzerva gaziranog pića ili gazirane vode
  • Kocke leda
  • Malo limunovog soka i listići mente

Priprema:

Napunite čašu ledom. Dodajte punu kašiku vašeg omiljenog džema. Otvorite konzervu gaziranog pića (na bazi limuna ili običnu kiselu vodu) i nalijte preko džema. Ako želite da dodate alkohol, dodajte soda bodu umesto kisele i malo votke.

Dugačkom kašikom mešajte sve, dok se džem u potpunosti ne rastvori u gaziranom piću. Dodajte malo isceđeng soka od limuna i ukrasite mentom. Prijatno!

jam water mocktail

error: Content is protected !!