Beauty dilema: Da li vam je potrebna dnevna krema ispod BB kreme?

bb krema

Postoji mnogo stvari koje volimo kod toniranih i BB krema: one su lagane, lako se nanose, a što je najbolje od svega – sadrže hidrirajuće sastojke. Pošto ovi proizvodi sadrže reč “krema” u nazivu, nameće se logično pitanje: da li je hidratacija koju pružaju dovoljna da zameni tradicionalnu dnevnu kremu? Ako i vas muči ova dilema s toplim danima – nastavite da čitate!

BB krema kao multitasker

Tonirana krema zaista može dovoljno hidrirajuća da funkcioniše i kao krema i kao tečna podloga, ali bi trebalo da razmislite o nekoliko stvari pre nego što u potpunosti odbacite dnevnu kremu kao neophodnu. Sve zavisi od vašeg tipa kože, godišnjeg doba i faktora sredine, poput vlažnosti vazduha.

Povezano: Dilema – BB krema ili tečni puder za tople dane?

Ukoliko je leto, temperature su visoke, a nalazite se na vlažnoj lokaciji – velika je verovatnoća da možete naneti samo toniranu ili BB kremu, direktno posle tonika i seruma. Ali, ukoliko je zima, a vaše okruženje je suvo, koži će biti potrebna oba proizvoda. U tom slučaju smatrajte toniranu ili BB kremu kao hidratacijski bonus.

Ipak, koji proizvod ne može zameniti BB ili tonirana krema? SPF zaštitni faktor – čak i ako vaša tonirana krema sadrži SPF. Nanesite SPF kremu posle dnevne kreme (ili seruma), a potom toniranu kremu.

Koje sastojke treba da potražite u toniranoj kremi?

Ako želite da vaša BB ili tonirana krema zameni dnevnu, onda se postarajte da odaberete pravi proizvod, koji će hidrirati kožu u dovoljnoj meri. Potražite sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina, aloe vere, dimetikona. Hijaluronska kiselina je jedan od najhidratantnijih sastojaka koje možete staviti na kožu, a dimetikon je štiti od gubitka vlage i zaključava je unutar kože.

Pročitajte još i: 8 situacija kada je BB krema bolja od tečnog pudera

error: Content is protected !!