8 situacija kada je BB krema bolja od tečnog pudera

By  |  0 Comments

BB krema je prilično poznat termin – lagana tonirana krema koja ujednačava ten, a deluje veoma prirodno. Često je prva asocijacija na nju – leto i nesnosne vrućine koje nam ne dozvoljavaju da koristimo tečni puder. Pored ove situacije, donosimo još 7 različitih u kojima je bolje da tečni puder zamenite BB kremom!

Šta je BB krema?

Ova poznata skraćenica dolazi od termina “beauty balm” – dakle, šminka od koje vaša koža ima ujedno i negu. One ujednačavaju ten, koriguju blaže nepravilnosti, hidriraju, a neke imaju čak i anti-age i antioksidantivna svojstva. BB kreme su odličan izbor ako nemate vremena da prolazite kroz make-up rutine od više koraka, a želite da izgledate sređeno.

U ovim situacijama je BB krema bolji izbor od tečnog pudera

#1: Kada putujete

Jedan od najtežih izbora kada putujete je – šta poneti od šminke u travel neseser. Pošto BB krema ima više benefita za kožu, to je čini idealnim saputnikom za putovanja. Tako ćete uštedeti više mesta u neseseru.

bb krema

#2: Kada žurite

Ako treba za 5 minuta da izađete iz kuće, a nemate vremena za prajmer, korektor, puder – tu uskrače BB krema! Njena tekstura je takva da je možete instant izblendati prstima i izgledati uredno i ispoliranog tena. Nema potrebe za četkama i alatkama za nanošenje.

Povezano: Trikovi sa tečnim puderom koje morate da znate!

#3: Kada želite no-makeup look

Jedan od najvećih aktuelnih make-up trendova jeste no make-up make-up look: malo šminke koje deluju toliko prirodno, kao da je vaša druga koža. BB krema je savršen način da postignete ovaj izgled. Ona će izjednačiti vaš ten, bez neprirodnog finiša. Dodajte još sloj maskare i malo kremastog rumenila i no-makeup izgled je gotov!

#4: Kada slikate mnogo selfija

Kada škljocate popularni selfie, važno je da vam ten bude lep i ujednačen koliko god je to moguće. Pre nego što otpočnete selfie sesiju – nanesite tanki sloj BB kreme koja će korigovati izgled kože i delovati kao blagi filter preko nje. Videćete razliku!

bb krema

#5: Kada želite pauzu od teške šminke

Ako želite da koži date pauzu od teškog šminkanja, ali ipak želite malo pokrivne moći – BB krema je pravi izbor za to. Kako biste dobili još jaču pokrivrnu moć – najpre kritične zone prekrijte korektorom, a posle nanesite BB kremu. Tako flekice ili bubuljice neće proviti ispod BB kreme.

Povezano: Make-up dilema – tečni puder ili BB krema?

#6: Kada imate bubuljice

Upale i akne na koži su jako dosadan estetski problem lica, a znaju da iskoče baš kada treba da se spremate za neki važan dogadjaj, na kojem se očekuje da izgledate odlično. Tada se preporučuje da izbegnete teške pudere koji će samo iritirati kožu. Zato je BB krema opet sjajno rešenje, posebno ako sadrži i antibakterijske sastojke.

#7: Kada vam je lice crveno

Ako vam je potrebna jaka kolor korekcija – postoje BB kreme u nekonvencionalnim bojama, koje će pomoći neutralizaciji tonova kože i njenih nepravilnosti. To je npr. zelena BB krema koja neutrališe crvenilo, ljubičasta koja sakrive žutilo tena itd.

bb krema

#8: Kada idete na plažu

Kada ste na odmoru i na plaži, sigurno ne želite puno lice teške šminke. Ali šta ako vas fotkaju dok ste na plaži? BB krema dolazi u spas – ona će pružiti dovoljno pokrivne moći za dan, a uz to, ako odaberete onu sa zaštitnim faktorom, dobićete 2u1 podlogu za ten! Ako vaša BB krema ipak ne sadrži SPF faktor, onda ga morate naneti ispod nje.

Pročitajte još i: BB, CC, DD i EE kreme – slične ili različite?

Predlažemo vam City Color Photo Chic tečni puder koji ima laganu prekrivnu moć poput BB kreme, hidrira i neguje kožu u isto vreme.

puder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!