7 trikova sa TEČNIM PUDEROM koje morate da znate

trikovi sa tecnim puderom

Tečni puder je verovatno najomiljeniji deo šminke većine dama. Prosto je neophodan u svakom neseseru, nezavisno od vašeg tipa kože ili godina. Učiniće da vam ten izgleda besprekorno, sveže, prekriće sve nesavršenosti i napraviće idealno platno za dalje korake u šminkanju. Ipak, da li znate kako da izvučete maksikumum iz tečnog pudera? Zato pročitajte ovih 8 super lakih trikova koji će vas oduševiti.

Super laki trikovi sa tečnim puderom

1.  Kako da odaberete nijansu pudera?

Koliko puta se svakoj od nas desilo da pola sata stoji ispred stalka sa puderima u parfimeriji i ne može da se odluči za onu savršenu nijansu? Zato je idealan sledeći trik: odaberite tri nijanse pudera za koje mislite da bi vam mogle odgovarati, i nanesite ih prstom ili četkicom (ako ste je ponele od kuće), u vidu uspravnih linija, od polovine obraza naniže, ka viličnoj kosti. Svaku od njih izblendajte prstom, a ona koje se najbolje stopila sa vašom kožom je vaša idealna nijansa.

Pročitaj još i: Šta to treba da ima onaj pravi tečni puder – 6 nepogrešivih fora da ga prepoznaš.

trikovi za tecni puder
Youtube/Printscreen

2. Puder vam je previše žut ili previše roze?

Ako ste pogrešile prilikom kupovine pudera, i odabrale onaj koji vam je previše žut ili previše roze – ne očajavajte. Možete ih iskoristiti na super način kao korektor: ako vam je previše roze, on će idealno poslužiti za prekrivanje tamnih kolutova oko očiju. Pink boja odlično prekriva modre i žute podočnjake i osvežava ih. S druge strane, previše žut puder možete iskoristiti za prekrivanje crvenila oko nosa ili bubuljica.

3.  Puder vam je pretaman ili presvetao?

Ovo je najčešća greška koju pravimo prilikom kupovine pudera, ali i za to imamo rešenje. Nemojte bacati ili prosleđivati puder – ako vam je pretaman, jednostavno dodajte malo svetlijeg pudera, tako što ćete ih pomešati na nadlanici četkicom i tako naneti na lice. Isto važi i za presvetao puder – samo umešajte malo tamnije nijanse, i dobićete idealnu boju. Zato je idealno da imate jedan letnji puder tamnije nijanse, i zimski svetlije nijanse.

Mi vam predlažemo City Color Flawless Finish tečne pudere, u nijansi Fair (za izrazito svetao ten) i Natural (za srednji ten), koje možete mešati do željene nijanse.

pretaman ili presvetao puder
Youtube/Printscreen

4. Puder vam je pretežak?

Često se desi da se zaletimo i kupimo puder visoke prekrivne moći, koji često daje efekat maske na licu. Istina je da prekrije apsolutno sve, ali taj izgled može delovati neprirodno, pogotovo ako ga nosimo na dnevnoj bazi. Zato ga možete “prorediti” mešanjem sa vašom dnevnom kremom. Jednostavno istisnite jednu pumpicu težeg pudera i malo dnevne kreme, pomešajte ih na nadlanici četkicom – i dobili ste nešto poput tonirane kreme, koja je idealna i lagana za dan.

5. Puder uvek nanosite od centra lica ka spolja

Pošto je centralni deo lica obično najproblematičniji (zbog T zone), nanošenje pudera uvek započnite na ovom delu lica, gde ćete skoncentrisati veću količinu proizvoda. Na ovaj način, dobićete veću pokrivenost ove problematične zone, a lice vam neće delovati “cakey”.

trikovi sa tecnim puderom
Youtube/Printscreen

6. Matirajte ten papirićima za matiranje

Ovo je super trik, ako vam se u toku dana izmasti T zona, a ne želite da dodajete novi sloj pudera u prahu. Zato na scenu stupaju papirići za matiranje! U pitanju su tanki, mat papirići, visoke moći upijanja koje jednostavno treba da pritisnete na čelo, nos i bradu, i oni će upiti višak masnoće, bez pomeranja šminke. Važno je da ih tapkate, a ne vučete po licu. Ako nemate papiriće, poslužiće i papirna maramica, od koje ćete odvojiti jedan tanki sloj i njom potapkati masnoću.

Mi vam predlažemo Beauty Made Easy papiriće, dostupne u dve mirisne note: Lavanda i Pink.

7. Volite blistav finiš, ali vam se masti T zona?

Za sve dame koje ne vole ravan mat izgled tena, već preferiraju blistavi sveži sjaj kože, a imaju problem mašćenja T zone, imamo super trik! Jednostavno matirajte puderom u prahu ili kamenu samo T zonu koja ima tendenciju mašćenja, a ostatak lica nemojte matirati. Tako ćete dobiti svež, “dewy look”, bez neželjenog sijanja T zone.

Video tutorijal za ove trikove pogledajte ovde:

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!