Vodič: Savršene nijanse karmina za svaku boju kose

karmin

Hajde da priznamo sebi: karmin je onaj make-up proizvod sa kojim se najviše zabavljamo – možemo transformisati šminku sa jednim premazom usana, i u zavisnosti od boje kose, to može biti kontrast ili uklapanje. Ako niste sigurne koje nijanse karmina najbolje idu uz vašu kosu – u nastavku donosimo najbolje predloge!

Savršeni karmini za svaku boju kose

#1: Plava kosa

Plava kosa najbolje ide uz usne u nijansama hladnih tonova. Zato birajte ruževe pink-ljubičastih tonova sa mauve notaa u sebi, jer će pružiti vašoj šminki svež momenat, dok će istaći nežnu stranu. Osim toga, ako ste hladna plavuša (platinasta), vama će odlično stajati i crveni ruževi (opet, birajte one sa plavičastim podtonom), a za tople plavuše – birajte blushy nude usne.

#2: Smeđa kosa

Ako na nečemu zavidimo brinetama, to je mogućnosti da nose nude usne – ako imate prirodno smeđu kosu, držite se svelo smeđih do nude tonova koji komplementiraju vašem tenu i prirodnoj boji kose. Tamne brinete će takođe uživati i u nijansama koralnih ruževa, jer ove nijanse su običnog toplog podtona, koje se odlično slažu sa koralnim usnama. Takođe, ruževi boje fuksije će vama odlično stajati, i pruvući će svu pažnju!

View this post on Instagram

A post shared by Kathleen (@kathleen_hair)

#3: Svetlo smeđa kosa

Miks plave i smeđe kose daje prelepu “bronde” nijansu, koju ćete naglasiti svetlo rozim usnama. Zato birajte nežne nude roze i light pink karmine, kako biste postigli “girl next door” izgled.

#4: Crna kosa

Ako imate crnu kosu, mauve ruževi su vaše tajno oružje! Ova boja je savršena za dodavanje nežnog, romantičnog izgleda vašoj šminki, dok ujedno izgledate nežno. Osim mauve ruževa, vama će odlično stajati ruževi boje šljive i bordo nijanse, jer će komplementirati bogatom tonu vaše kose.

Povezano: Kako da odaberete tamni karmin za vaš ten?

#5: Bakarna kosa

Devojke bakarne kose su obično blede, sa prelepim toplim “ginger” tonovima. Verovale ili ne, ova kombinacija boje kose i kože može poneti različite nijanse ruževa, ali oni “berry” tonova su najlaskaviji. Osim berry tonova, tople nijanse crvenih karmina su vaše tajno oružje, kada želite da budete “femme fatale”.

#6: Strawberry Blonde

“Jagoda-plava” kosa ne može pogrešiti sa monohromatskim izgledom. Zato slobodno ukombinujte strawberry boju kose sa usnama u nijansi crvene cigle. Ovde je ključ da pogodite nijansu vaše kose, kada birate ruž. Zato uvek birajte crvenu boju koja je na toplijoj strani.

#7: Crvena kosa

Sa crvenim ružem ne možete pogrešiti, ako ste ponosna vlasnica crvene kose! Ukoilko je vaša crvena topla i vatrena, birajte takve ruževe. Ako ipak imate crveno-ljubičastu kosu, koja vuče na boju vina, birajte hladne crvene ruževe, mauve i burgundy, kako biste naglasili raskošnu boju kose.

Pročitajte još i: 6 drugačijih trikova sa karminom koji će vam promeniti način šminkanja

error: Content is protected !!