6 drugačijih trikova sa karminom koji će vam promeniti način šminkanja

karmin

Kada je reč o šminkanju, Internet je nepresušni izvor svih mogućih tajni, trikova i saveta, koji će vas pretvoriti u profesionalnog umetnika u 2 poteza četkicom. Trudimo se da najbolje savete profesionalnih šminkera skupimo za vas na jednom mestu – tako vam danas donosimo 6 potpuno drugačijih saveta za nanošenje karmina, legendardne britanske šminkerke Lise Eldridge. Njeni fantastični Youtube tutorijali su postali kultni, a rad na najpoznatijim zvezdama i editorijalima za ELLE magazin, svrstavaju je u vrhunske stručnjake svog zanata. U nastavku otkrijte njenih 6 saveta za nanošenje karmina.

Saveti za nanošenje karmina

#1: Igrajte se stilovima

Da li preferirate skulpturirane usne ili nešto prirodnije i ležernije? Uz dobru olovku i ruž možete postići koji god look želite. Uzmite malu četkicu za senke, kojom ćete utrljati jaču boju karmina na usne, tako da izgleda pomalo kao “lip stain” sa zamagljenim ivicama. Najpre, ruž utapkajte prstom, posebno ako je ruž jako pigmentovan, a potom ga utrljajte četkicom.

Ako želite skulpturirani izgled, najpre, iscrajte usne olovkom, koja je je za nijansu do dve tamnija, kako bi dala efekat konture. Potom popunite usne ružem. Poigrajte se sa ova dva stila!

#2: Samo slojevito

Teksturalno gledano, imate mnogo opcija – možete kombinovati mat ruž u stiku, uz sjaj, ili preko olovke za usne naneti tečni ruž. U zavisnosti od prilike i ostatka šminke, slobodno kombinujte različite slojeve proizvoda za usne – olovke, ruža i sjaja. Na samom kraju, možete nakon olovke i ruža, naneti tačkicu sjaja na sredinu usana, kako biste dobili efekat punoće i volumena.

Povezano: Idealne kombinacije olovaka i karmina za usne

karmin

#3: Isprobajte jelly teksturu

Ako imate strah od nošenja tamnih ruževa, Lisa savetuje da ih nanesete samo na sredinu svake usne, a potom ih utrljate prstom. Preko toga nanesite sjaj i dobićete efekat “ugriženih” usana koje izgledaju sočno i negovano.

Povezano: Kako da iznesete crveni karmin na usnama tokom dana?

#4: Promenite oblik usana

Ako imate usne koje su prirodno nameštene “na dole”, olovkom možete “fejkovati” podignutije usne. Olovke su jako dobar način da promenite oblik usana. Ako imate mali disbalans između gornje i donje usne, olovkom dopunite prostor između ovih usana. Takođe, olovkom možete naglasiti oblik Kupodinovog luka, ili ga blurovati, za okrugliji oblik usnaa.

#5: Koristite karmin kao rumenilo

Jedan od najstarijih trikova naših baka funkcioniše i u svetu make-up profesionalaca – kako biste povezali look, nanesite vaš omiljeni karmin i na obraze. Uzmite malu četkicu, pokupite malo karmina iz pakovanja, i utrljate u obraze. Potom domalim prstom, utrljajte ovo kremasto rumenilo, kako biste ga sjedinili sa tečnim puderom.

karmin

#6: Pomešajte ga sa hajlajterom

Ako želite blistavi efekat karmina kao rumenila, pomešajte malo ruža sa tečnim hajlajterom na nadlacini, i nanesite tako na obraze. Na taj način se šminka na obrazima neće “takmičiti” sa onom na usnama.

Pročitajte još i: Šta omiljena boja karmina govori o vama?

error: Content is protected !!