Vazelin i maskara: Evo kako ovaj TikTok trik može ulepšati vaše trepavice

vazelin i maskara

Ko ne želi dugačke i dramatične trepavice? Mnoge dame koriste maskaru da bi postigle ove rezultate, ali umesto toga – često dobiju efekat “paukovih nožica” koji deluje veoma neprirodno. Zato se jedan video kreator sa TikTok platforme dosetio da iskoristi vazelin, pomeša ga sa maskarom, kako bi dobio formulu koja oblaže trepavice, poput farbanja. Da li ovaj trik zaista “radi” i da li je bezbedan za oči – otkrivamo u tekstu!

Vazelin kao preparat za sve

Vazelin je višenamenski preparat, koji zaceljuje suvu, ispucalu kožu, hidrira i štiti kožu. Ovaj proizvod takođe funkcioniše i kao krema, skidač šminke, i balzam za usne. Kada se nanese kao poslednji korak u nezi, ima efekat zaključavanja vlage unutar kože.

Iako je nežan i nekomedogen proizvod, vazelin nije za svakoga: osobe sa masnom i kožom sklonom aknama smatraju da je ovaj proizvod pregust za njih. Dakle, ako nikada niste imale reakciju na vazelin, slobodno ga možete iskoristiti za ovaj trik. On jeste bezbedan za upotrebu, ali morate imati par stvari na umu.

vazelin i maskara

Vazelin čini trepavice podignutim i sjajnim

Lako je kombinovati maskaru i vazelin za instant rezultate: počnite tako što ćete trepavice uviti uvijačem za lift efekat. Potom, nanesite minimalnu količinu vazelina na trepavice, uz pomoć prstiju. Uzmite maskaru i utapkajte malo crnog pigmenta sa četkice, uz pomoć drugog prsta. Za ovaj trik se predlaže vodootporna maskara, jer se neće kruniti tokom dana. Potom, uz pomoć dva prsta, izblendajte ovu mešavinu proizvoda na trepavicama.

Druga opcija za nanošenje je da čistu spoolie četkicu obložite mešavinom ova dva proizvoda i potom nanesete kao bilo koju maksaru. Samo pazite da ovaj miks koristite isključivo na GORNJIM trepavicama, jer se na donjim može vrlo lako razmazati.

vazelin i maskara

Pripazite ako nosite kontaktna sočiva

Iako ovaj trik daje savršen efekat na trepavicama, ipak nije za svakoga. Iako je bezbedan za trepavice, osobe koje nose sočiva bi trebalo da izbegnu korišćenja vazelina, jer on može iritirati membranu u očima. Čak i ako ne nosite sočiva, previše masnoće blizu očiju može izazvati iritaciju. Zato je važno da koristite malu količinu.

Još jedan razlog zašto bi trebalo da koristite malu količinu vazelina jeste činjenica da je on masan, i stoga može ostaviti film ili vlažni osećaj na trepavicama. Iako se maskara brzo suši, ova dva proizvoda u kombinaciji mogu rezultirati “panda” efekatom razmazane masakre, ako stavite previše.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!