Manje je više: Kako da izgradite kapsularni make-up neseser?

kapsularni neseser

Ako ne možete da se odlučite za nijansu senke, rumenila ili hajlajtera, kad god se šminkate, ili imate potrebu da konstantno dokupljujete moderne nijanse, onda je pojam kapsularnog make-up nesesera za vas! Šminkanje može postati opterećujuće iskustvo, posebno kada posedujete previše make-up proizvoda. Kako biste kreirale savršen kapsularni neseser, koji sadrži SVE što vam treba za dnevni i noćni make-up look, samo sledite naše savete! Multitasking proizvodi su ključni!

Svedite make-up neseser na samo ove proizvode:

#1: Četkice

Na sreću, potrebne su vam samo dve četkice – mala “dome” četkica zaobljenog vrha i mala ravna četkica za definiciju. Zaobljeni vrh na “dome” četkici je odličan za blendanje korektora. Tredovi su nsa navikli na velike četke, ali su male te koje vam daju više kontrole. Ovom četkicom možete naneti i tečni korektor, i hajlajter i senku u pregib kapka.

Ravna četkica vam daje da multitaskujete: definišite obrve, nanesite maskaru na ivicu četkice i nanesite je kao ajlajner.

#2: Korektor

Ako postoji jedan proizvod koji svi kapsulni make-up neseseri sadrže, to je korektor! On prekriva crvenilo, podočnjake, akne, osvežava šminku. Ako morate da birate između tečnog pudera i korektora – uvek birajte korektor. Možete dodati kap kreme u njega, i dobiti tint za lice. Tečni korektori su odlični za celo lice, a kremasti za prekrivanje akni i crvenila.

#3: Kremasto rumenilo u stiku

Ovo je BFF vaše kapsularne kolekcije. Ovaj 3-u-1 proizvod skraćuje vašu rutinu šminkanja: koristite ga kao rumenilo, lip tint ili kremastu senku. Ovako ćete dobiti povezani look, jer se šminkate u jednoj nijansi.

#4: Maskara

Maskara se čini kao očit izbor, ali da li ste znali da možete dobiti različte look-ove u odnosu na način na koji je nanosite. Dnevni look ili drama – sve zavisi od tenzije i pokreta kojim držite četkicu. Lako pretvorite masku u ajlajner, uz ravnu kosu četkicu, kojom ćete pokupiti formulu sa maskare i naneti je na ivicu kapka.

#5: Meka braon olovka

Meka olovka koja se lako blenda je must-have! Koristite je kao senku uza oči – istačkajte tufnice koje ćete potom izblendati. Koristite je kao pigment za obrve. Možete je upotrebiti čak i na licu kao kontur proizvod.

#6: Bronzer i hajlajter

Hajlajter i bronzer su nakit vaše make-up kapsule – možda vam ne treba, ali oni spajaju vaš ceo look. Odaberite 2 nijanse tamniji bronzer, a hajlajter u neutralnoj šampanj nijansi. Ova dva proizvoda možete koristiti kao senke za oči, ali i na licu.

#7: Jedna kompaktna paleta senki

Šminka je veoma individualna – svako od nas voli da našminka u svojim tonovima. Ipak, posedovanje palete sa 36 nijansi se može učiniti kao kontraproduktivno. Zapitajte se – da li ćete iskoristiti 70% nijansi iz palete? Zato nabavite manju, kompaktnu paletu sa tonovima koji su u vašoj zoni komfora.

Pročitajte još i: Letnji beauty neseser – 7 esencijalnih stvari koje morati imati sa sobom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!