Kako da vam kosa miriše na omiljeni parfem: 2 saveta

parfem za kosu

Nanošenje parfema je izbalansirani čin: želite da stavite dovoljno, da bi se miris zadržao, ali ne želite da preterate. Svi znamo klasične tačke za apliciranje parfema: prskanje na zglobove, iza uha, na vrat i prolazak kroz “oblak” mirisa. Ipak, postoji trik koji će osigurati da vam parfem traje celog dana: naprskajte ga na četku za kosu (nikako direktno na kosu) pre češljanja. Ovi i drugi saveti su idealni za signature miris vaše kose.

Zašto ne bi trebalo da parfem prskate na kosu?

Vaš omiljeni parfem je nežan prema koži, ali nije idealan za aplikovanje na kosu. Ovo je zato što parfemi sadrže alkohol etanol, koji razblažuje koncentrat mirisa i nosi ga. Ipak, proizvodi sa etanolom isušuju kosu, zbog niskog sadržaja atoma ugljenika. Konstantna upotreba proizvoda sa etanolom može uzrokovati zadebljanje kutikule, što dovodi do krtosti dlake i frizz efekta. Jednostavno rešenje da vam kosa miriše je sledeće: parfem naprskajte na četku za kosu i potom je raščešljajte ili nabavite specijalizovani parfem za kosu.

parfem za kosu

Povezano: 9 saveta kako da vam kosa lepše i duže miriše

Kako da pravilno nanesete parfem na četku?

Najpre četka za kosu mora da vam bude čista. Ako niste sigurni kako da očistite alatke za češljanje kose, pročitajte naš tekst OVDE. Potom, naprskajte površinu četke za kosu, i zamahnite četkom nekoliko puta kako bi alkohol ispario. Iščešljajte kosu dok se miris ne rasporedi u potpunosti. Ova tri koraka će pomoći da “zaključate” miris.

Kako se koristi specijalni parfem za kosu?

Mnogo bolje rešenje za ljubiteljke mirišljave kose jeste posebno formulisan proizvod za miris kose. Ovi sprejevi ne sadrže alkohol, a uz miris, sadrže i druge hidrirajuće i hranljive supstance koje dlaku napajaju hidratacijom: vitamine, glicerin, hijaluron itd. Neki parfemi za kosu sadrže i supstance za termičku zaštitu dlake, i time vas štite od posledica feniranja i peglanja kose.

parfem za kosu

Ovaj tip proizvoda SMETE da prskate direktno na dlaku, pošto ne sadrži alkohol. Udaljite bočicu 20-30 cm od kose i nekoliko puta prsnite miris direktno na kosu, izbegavajući teme. To je to!

Mi vam predlažemo Moroccanoil Brumes du Maroc parfemski mist za kosu i telo.

Pročitajte još i: Must-have proizvod – Parfem za kosu

error: Content is protected !!