Viralni, a jednostavni TikTok recept: Salata od sirove šargarepe idealna je za zdravlje

salata od šargarepe

Bez obzira da li vam treba brzinska opcija za ručak, ili ideja za meze, TikTok je mesto za food trendove. Nekada su to zanimljivi deserti, a nekada predlozi za zdrav doručak. Verovale ili ne, sirova šargarepa trenutno pobija sve rekorde popularnosti na ovoj platformi, zahvaljujući viralnoj salati od šargarepe, koja je navodno odlična za hormone i varenje, a pravi se za svega par miuta. Običan hashtag #rawcarrotsalad ima preko 22 miliona pregleda na TikTok-u. U nastavku saznajte kako da napravite ovu salatu i zašto je tako dobra za vaš organizam.

Recept za salatu od sirove šargarepe

Naravno, kao i kod svakog recepta, postoji mnogo varijacija na temu. Ipak, velika većina videa koristi cele, full-size šargarepe, radije nego one mini. Ono što je zajedničko za sve recepte je da se šargarepa ljušti na trake, uz pomoć ljuštilice za krastavac. Salata se potom začini i može se jesti viljuškom ili čak štapićima.

Salata se najčešće preliva jednostavnim dresingom, koji poboljšava ukus, ali bez dodavanja previše sastojaka (koji mogu minimizovati potencijalne benefite salate). Na Tik-Toku većina recepata koristi jabukovo sirće, malo morske soli, crni biber, i malo maslinovog ulja (koje vezuje vitamin E iz šargarepe). Neki dodajte kombinaciju limunovog soka i kokosovog ulja.

Povezano: Hrana kao trend – ovo su “supernamirnice” za kojima je ceo svet poludeo

Koji su benefiti ove salate za naše zdravlje?

Mnogi kreatori sa TikTok-a tvrde da im je svakodnevna konzumacija ove salate pomogla da pročiste kožu od akni, da umanje menstrualne grčeve i da izbalansiraju nivo hormona generalno. Lekari objašnjavaju da ova salata “radi” tako što je puna vlakana, koja pomažu rad creva i sistema za varenje, a ovo je ključni momenat regulacije hormona, čime se redukuju previsoki nivoi estrogena.

Iako je ova salata zdrava i ukusna, pre će imati efekat na zdravlje vašeg stomaka i sistema za varenje, nego na nivo hormona. Svakako je preporučujemo da je redovno konzumirate, jer je šargarepa bogata vitaminima i nutrijentima.

U nastavku pogledajte video recept za ovu salatu:

@samwolkwellness this salad alone will NOT heal your gut and hormones. it’s simply a great addition when focusing on total body nourishment, gut, hormone, and liver support. #rawcarrotsalad #drraypeat #raypeat #hormonehealth #guthealth #detox #hormonebalance #nutritionaltherapy ♬ Mariella – Khruangbin & Leon Bridges

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!