Hair dilema: Kada je najbolji trenutak da operete kosu pre pravljenja svečane frizure?

frizura

Pošto se nalazimo u sezoni matura, venčanja i drugih svečamosti, sigurno ste skrolujući na društvenim mrežama naleteli na pregšrt svečanih frizura: od romantičnih pletenica, raskošnih punđi, pa do messy hair ideja. Bez obzira na look koji odaberete, ne možete pogrešiti. Ali, bilo da frizuru pravite profesionalno u salonu, ili same kod kuće, nameće se jedno često pitanje: da li kosa treba biti sveže oprana i čista, ili ipak “malkice prljava”? Pitali smo frizere za njihovo profesionalno mišljenje – nastavite da čitate!

Čista ili prljava kosa pre pravljenja frizure?

Na kraju, odgovor na ovo pitanje je do ličnih preferenci osobe koja stiliuzuje kosu, bilo da ste to vi ili frizer, kao i do specifičnog tipa kose. Frizeri preporučuju da na termin pravljenja frizure dođete sa čistom kosom. Na ovaj način se kosa maksimalno može kontrolisati i pripremiti, a proizvodi za stajling će dati najbolje rezultate, jer nema naslaga prethodnih proizvoda na dlaci. Na ovaj način ćete dobiti i maksimalni volumen kose, jer masnoća lepi kosu za koren.

frizura

Ipak, većina frizura preporučuje da kosu operete jedan dan pre događaja za koji vam treba frizura. Tokom noći, sva vlaga iz kose će ispariti i kosa će biti najpogodnija za rad. Takođe, napravite razdeljak pre nego što se kosa osuši, kako bi on stajato. Mnogo je teže kreirati razdeljak kada se kosa u potpunosti osuši. Nakon pranja kose, nanesite styling proizvod koji će olakšati pravljenje frizure – pena za volumen ili curl krema će vašem frizeru olakšati posao, a vama omogućiti frizuru koja stoji.

Povezano – 6 top saveta za stilizovanje kovrdžave kose

Saveti za pravljenje frizure

Kada vam je kosa propisno oprana i osušena, spremne ste za stilizovanje frizure. U zavisnosti od teksture kose, odaberite look koji želite, a na taj način ćete odabrati i odgovarajući proizvod koji će izvući maksimum iz vaše kose. Na primer – ako imate prirodno tanku i svilenu kosu, koja ne drži lokne dugo, posegnite za texture sprejem. Ili, ukoliko radite podignutu frizuru na kovrdžavoj kosi, obavezno je dobro raščešljajte i definišite curl kremom. Sveže oprana kosa je mekša i potencijalno teža za stilizovanje, ali uz prave proizvode, kosi možete dati dodatnu podršku kako bi vam frizura izgledala besprekorno kada zaigrate na plesnom podijumu.

frizura

Ukoliko vam je potreban volumen – idealan proizvod za pripremu kose je volume pena. Ona se nanosi u koren kose pre feniranja, za volumen i teksturu dlake. Kako biste zagladili podignutu kosu, iskoristite kvalitetan gel za kosu, koji će dlaci dati sjaj i čvrstinu. Frizuru fiksirajte lakom u spreju.

Sprečite ispravljanje kose – 8 saveta kako da vam talasi duže traju?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!