Da li skupocene četkice za šminkanje opravdavaju cenu? Šminkeri otkrivaju!

četkice za šminkanje

Svi imamo različite budžete za svoje make-up kolekcije, ali svaki beauty enzuzijasta će se složiti da treba napraviti prioritete kada je reč o trošenju na make-up. Jedna stavka koja često ume da zbuni jesu make-up četkice. Ako se šminkate moraćete napraviti budžet i za njih, ali u kupovini ćete videti četkice različitih kategorija. Od amaterskih, pa do profesionalnih četkica, velika je ponuda, ali i razlika u ceni. Da li je skuplje uvek bolje, i da li veća cena opravdava kvalitet, kada je reč o četkama za šminkanje? Šminkeri otkrivaju.

Skuplje četkice = lepši efekat šminke na licu

Prema mišljenju šminkera, cifra koju odvojite za kvalitetne četkice će imati veliki uticaj na to kako vam šminka izgleda. Najvažnije – od teksture dlačica, do dugotrajne izrade, ovi detalji su veoma važni.

Nisu sve četkice iste, a to ćete videti i u rezultatima šminkanja. Jeftinije četkice su tipično napravljene od jeftinijih materijala, dok one skuplje imaju bolju izradu. Razlika je najviše vidljiva u kvalitetu dlačica. One se posebno biraju i dizajniraju da ponude superiorni performans i trajnost. To znači da će kvalitetne dlačice nadomestiti kvalitet lošeg rumenila na primer. Takođe, nećete viđati opale dlačice i make-up proizvodima, niti čudne linije kada nanosite tečni puder.

Povezano: Kako se pravilno čiste četkice za šminkanje?

četkice za šminkanje

Ako se šminkate minimalno, u tom slučaju vama neće biti problem da li četkica dobro blenda senku za oču. Ali, ukoliko koristite napredne tehnike šminkanja, poput konturisanja, draping-a, senčenja očiju, kvalitetan alat je veoma važan. Isto važi i ako se šminkate za bitnu priliku.

Gušće četkice nude bolju aplikaciju

Ako želite da vam šminka bude besprekorna, onda se pripremite na potencijalni trošak. Primetićete da kvalitetnije četkice imaju više dlačica na svojoj glavi, nego one jeftinije, iz drogerije. Zato su ove četkice ujedno skuplje, ali daju fantastične rezultate. Gušće napakovane dlačice kupe i raznose proizvod mnogo ravnomerije, čime se postiže bolja kontrola i besprekorno blendanje. Tako ćete dobiti airbrush efekat na koži.

Povezano: Prirodna vs. sintetička dlaka – koje četkice su bolje?

četkice za šminkanje

Skuplje četkice su ulaganje

Kako biste sebi olakšali kupovinu skupljih četkica, gledajte ih kao ulaganje u kvalitet života – koristićete ih maltene svaski dan za šminkanje, i zašto onda ne odabrati ono što ima lep dodir i savršeno nanosi šminku? Skuplje četkice su ujedno i dugotrajnije, što znači da ćete u konačnici uštedeti novac.

Kakve četkice vi preferirate da kupujete – skuplje, jeftinije ili miks obe kategorije?

Pročitajte još i: Četkice za šminkanje – detaljan vodič

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!