6 top saveta za stilizovanje kovrdžave kose

kovrdžava kosa

Ako imate kovrdžavu kosu, verovatno ste do sada više puta čule kompliment: “Tvoja kosa je tako lepa, blago tebi, želim i ja kovrdže”. Iako je ovo pohvala, sve devojke sa kovrdžavom kosom znaju da nega ovog tipa kose nije nimalo laka. Kovrdže su nepredvidljive, neukrotive, i teške za kontrolisanje, a ima dana kada ih ne želite. Razlika između borbe protiv kovrdža i njihovog prihvatanja jeste dobra haircare rutina. Pronalazak pravih proizvoda za negu ili stilizovanje olakšaće vam svakodnevnu rutinu. Zato smo vam u nastavku izdvojili 6 top saveta za stilizovanje kovrdžave kose!

Saveti za styling kovrdžave kose

#1: Uvek kosu češljate od krajeva, penjući se ka temenu

Raščešljavanje kovrdžave kose može biti prava noćna mora – zato uvek počnite sa raščešljavanjem od krajeva, kako biste raspleli sve čvorove. Raščešljavanje činite češljem sa širokim zupcima, jer četka može narušiti prirodni patern vaših lokni. Kovrdžava dlaka je veoma nežna i ranjiva, jer je svaka kovrdža potencijalna tačka za pucanje. Zato četke sačuvajte samo za ravne frizure ili smirivanje “frizz” antenica.

kovrdžava kosa

#2: Redovno skraćujte krajeve

Oštećena kosa nikada ne izgleda dobro, a da ne spominjemo da ispucali krajevi mogu učiniti vašu kosu “frizzy”. Ako želite zdrave i sveže lokne koje odskaču, posetite frizera svakih 6-8 nedelja za brzinsko skraćivanje krajeva.

#3: Koristite “koktel” preparata za definisane kovrdže

Miksanje proizvoda za kosu u “koktel” znači da pomešate dva ili više proizvoda, koji će rešiti vaše specifične styling potrebe. Omiljena i proverena kombinacija koja odlično radi jeste smoothing serum sa penom, plus kokosovo ulje i gel za kosu. Ovi proizvodi će pružiti vrhunsku čvrstinu lokne, bez isušivanja ili krckanja.

Povezano: Vodič za “kovrdžice” – tipovi proizvoda za prelepe kovrdže

#4: Probajte “ananas” trik za očuvanje kose preko noći

“Ananas” trik podrazumeva tehniku u kojoj se kosa neobavezno vezuje na najvišoj tački glave, pre spavanja. Ovo će zaštititi patern vaših kovrdža, dok ćete uspeti da zadržite prirodan volumen kose, bez “bedhead” efeta ujutru. Jednostavno – ujutru skinite rep i rastresite kosu. Za ovu tehniku je najbolje da koristite “scrunchie” gumicu od somota ili svile, jer će smanjiti trenje.

kovrdžava kosa

#5: Difuzer je obavezan za sušenje kose

Ako ne koristite difuzer, koji ste dobili uz fen – mnogo propuštate. Difuzer služi da rasprši toplotu iz fena, ne velikju površinu, jer na taj način minimizuje frizz efekat koji dobijate kada lokne suđite prirodno. Plus difuzer vam može pomoći da izjednačite patern kovrdža i dodate volumen.

Povezano: Kako da koristite difuzer za prelepe lokne?

#6: Osvežite kovrdže figarom

Možda zvuči neobično da uvijate već kovrdžavu kosu, ali kada se lokne otegnu ili postanu neukrotive – ovo je sjajan način da ih osvežite. Odaberite figaro prečnika vaših prirodnih lokni. Ako smatrate da su vaše prirodne lokne preuske, odaberite malo širi figaro. Figaro je odličan način da “naštimujete” priordno kovrdžavu kosu: dozvoljava vam da ponovno oblikujete lokne tamo gde im je potrebna najveća pažnja. Rezultat su savršeno definisane kovrdže za svega 15 minuta.

Pročitajte još i: Ispiranje kovrdžave kose pivom za sjaj i mekoću!

error: Content is protected !!