Čoko-jaja: Evo kako da napravite omiljenu uskršnju poslasticu!

čoko jaja

Uskršnja trpeza je uvek obojena pastelnim i šarenim bojama, a ne može se zamisliti bez slatkiša. Ako ovog Uskrsa želite da napravite nešto drugačije i obradujete vaše ukućane drugačijim desertom, isprobajte čokoladna jaja, punjena mini bombonicama! Ovaj fantastični desert možete napraviti i same, uz svega nekoliko sastojaka, i na taj način provesti kreativno pripremanje trpeze za Uskrs. Recept sledi u nastavku!

Recept za čoko-jaja

Sastojci:

  • Mlečna, tamna ili bela čokolada, otopljena
  • Tvrdo punjene bombone – u boji po vašem izboru, otopljene
  • Mini bombonice, za punjenje jaja
  • Kalup za izlivanje čoko jaja
  • Poslastičarski špric ili kesa

Priprema:

Otopite čokoladu na pari u sipajte je u kalup za čoko-jaja. Momentalno izvrnite kalup, i pustite da višak čokolade iscuri. Nožem poravnajte preko površine kalupa, kako biste uglačali ivice jaja. Ubacite kalup u zamrzivač, dok se čokolada u potpunosti ne stegne, na nekih 30 minuta.

čoko jaja
Video/Printscreen

Otopite bombonice u boji na pari, kako biste dobili tečnost za šaranje čoko-jaja. Napunite poslastičarski špric ili kesu ovom smesom. Potom, izvadite polovine čoko-jaja iz kalupa i postavite ih na list papira za pečenje. Iskapajte malo otopljenih bombonica preko jaja. Učinite to brzim pokretima, kako biste dobili apstraktni izgled, ili kontrolisanim potezima za ravnomnerne pruge. Vratite jaja u zamrzivač kako bi se šare stegle.

Povezano: Kako da napravite kolače u obliku uskršnjih jaja?

čoko jaja
Video/Printscreen

Kada ste izvadili jaja iz frižidera, napunite polovinu čoko-jajeta mini bombonicama (gumene, M&M, kamene bombonice, po izboru). Špricem nanesite malo istopljene čokolade po obodu čoko-jajeta i pritisnite drugu polovinu čoko-jajeta, kako bi se spojile. Ubacite jaja u zamrzivač, da se čokolada stegne.

čoko jaja
Video/Printscreen

Vaša čoko-jaja su gotova!

Ceo video-recept pogledajte OVDE:

Video embeded: tastemade.com

Pročitajte još i: Ukusno i dekorativno – Kako da napravite uskršnju pogaču u obliku venca?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!