5 saveta za peglanje kose koji daju salonski efekat

Pegle za kosu su jedan od najstarijih tipova styling aparata, jer su prisutne vekovima, u ovoj ili onoj formi. Ravna kosa je jedna od najpoželjnijih frizura, stoga skoro svaka devojka koja drži do svoje frizuje poseduje peglu za kosu. Ipak, kada nam frizer ispegla kosu u salonu, to nekako uvek izgleda drugačije u odnosu na našu kućnu radinost. Zato vam otkrivamo savete kako da dobijete salonski efekat dok peglate kosu!

Kako da ispeglate kosu poput profesionalca?

#1: Dijagonalne sekcije

Ono što verovatno niste primetile, jeste da frizeri uzimaju dijagonalne sekcije kose prilikom peglanja, jer tako dobijaju ispolirani finiš, uz očuvanje pokreta u kosi. Ako kosu delite horizontalno, dobićete ravne i spljoštene “listove” koji padaju jedan preko drugog. S druge strane, dijagonalne sekcije (poput onih koje frizeri uzimaju za šišanje), stvaraju delove koji padaju pod uglom, tako da se pokreću i deluju lepršavo.

Pre nego što počnete sa peglanjem, savetujemo vam da kosu zaštitite termičkom zaštitom u spreju – Subrina Professional Frizz Fighter će vam biti pouzdani saveznik!

#2: Niska temperatura – spori pokret pegle

Ako možete da birate između niske temperature sa sporim pokretom pegle i visoke temperature sa brzim pokretom – uvek odaberite prvu opciju. Spor prelazak pegle na niskoj temeperaturi će pružiti ravnomernije rezultate jer dozvoljava da se vrelina rasporedi mnogo temeljnije kroz ceo pramen kose.

Povezano: Vodič za kupovinu – Kako da odaberete savršen fen, presu i figaro za kosu?

#3: Kosu peglajte ka unutra

Kako biste izbegli izgled poput metle, peglom kreirajte blagu zakrivljenost kose ka unutra, poput obrnutog slova C. Koristite češalj kojim ćete navoditi peglu, kako biste krerali taj zavijen oblik kose ka unutra. Ova zakrivljenost kose daje taj prirodniji efekat, zatvara kutikulu, dok ujedno stvara pokret u kosi.

#4: Počnite sa peglanjem od pozadi

Ovo će vam biti jedan od najkorisnijih saveta kada je reč o peglanju kose. Uvek počnite sa peglanjem kose od zadnjeg dela i idite ka prednjim. Ako želite više volumena u kosi, odignite kosu od korena dok je peglate.

Povezano: Greške koje pravite dok koristite peglu za kosu

#5: Uvek nanesite završni proizvod

Zašto nam kosa uvek bolje izgleda posle peglanja kod frizera? Zato što vas nikad ne puste bez završnog dodira u vidu leave-in holding spreja. Ako planirate da vam kose bude ravna duže od jednog dana, onda obavezno nanesite neki proizvod koji će zadržati oblik i sprečiti uvijanje. Svakako izbegavajte proizvode koji sadrže teška ulja i silikone, jer mogu otežati kosu. Poneki špric najlaganijeg laka za kosu ili shine spreja će biti sasvim dovoljni!

Mi vam savetujemo MoroccanOil Glimmer Shine završni sprej za blistavi sjaj kose.

Pročitajte još i: Prese za kosu – rešavamo najčešće dileme!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!