Spakujte se za put bez muke uz ovih 10 trikova!

trikovi za pakovanje

Omiljeni deo leta su godišnji odmori i putovanja: prilika da napunimo bateriju i sklonimo se malo od gradskih vrućina. Posebno kada je reč o dužem putovanju, i kada shvatimo šta sve moramo da uglavimo u jedan kofer – nastaje panika. Zato vam donosimo 10 super trikova koji će vam uštedeti vreme, novac i živce prilikom pakovanja za put.

10 trikova za pakovanje

1. Spakujte punjače u futrolu za naočare

Nema ničeg goreg od zapetljavanja svih mogućih punjača za mobilni, fotoaparat, laptop ili slušalica u čvor. Organizujte ova mala pomagala u futrole za naočare. Na taj način sprečićete i lomljenje kablova.

2. Nakit organizujte u kutiju za lekove

Kako vam se nakit ne bi izgrebao, oštetio i zapetljao u vrećicama (kako ga obični pakujemo), mnogo bolja opcija je da ga “separatišete” unutar plastičnog organizatora za tablete: u svaku pregradu stavite prste, minđuše ili ogrlicu.

3. Urolajte odeću

Umesto preklapanja odeće, mnogo efikasniji način pakovanje je da je urolate – na taj način ćete sačuvati mnogo mesta u koferu, što posledično znači da ćete moći spakovati više outfita za poneti!

kofer

4. Obuću spakujte u kapu za tuširanje

Sledeći trik za pakovanje se odnosi na obuću. Kako biste zaštitili odeću od prljavih đonova cipela, spakujte ih unutar kape za tuširanje. Guma će ih držati na mestu.

5. Kozmetiku stavite u sredinu kofera

Nakon što ste pažljivo zapakovali sve kozmetičke proizvode (i osigurali zip-lock kesama), postavite ih na sredinu kofera, kako biste ih “ušuškali” odećom sa svih strana i izbegli lomljenje i prosipanje.

Povezano: Evo šta od kozmetike treba spakovati u torbu za letovanje

6. Zaštite staklene bočice – u patikama ili čarapama

Kako biste zaštitile vaše staklene bočice pudera ili parfema, jednostavno ih upakujte unutar patike, jer će ih “jastučasto” okruženje zaštititi. Ako ne nosite patike, umotajte svaku flašicu unutar jedne čarape.

Kozmetika

7. Spakujte pravi tip grudnjaka

U odnosu na tip odeće koje ćete pretežno poneti, spakujte odgovarajući model grudnjaka (bez bretela, sportski…).

8. Da odeća bude sveža i u koferu

Ako ste na dugom putovanju, i nemate mogućnost pranja odeće, neophodno je da je ona sveža i mirišljava što duže. Zato ubacite u kofer malo vrećicu potpurija, osveživača za ormane, kesicu lavande ili mirišljavi sapun kako bi vam odeća mirisala tokom celog puta.

Povezano: 10 trikova za garderobu koje svaka žena mora da zna!

9. Sprečite lomljenje pudera i senki

Svima nam se desilo da otvorimo putni neseser i nađemo raspadnuti puder u kamenu, rumenilo ili senku za oči. Kako biste sprečili lomljenje presovane šminke, ubacite jedan ili dva pamučna tufera između presovanog pudera i poklopca. Tufer će delovati kao izolacija od lomljenja.

puder

10. Fotokopirajte stranice knjige

Moramo se složiti da su knjige za odmor najteži deo prtljaga, a često ih ne dovršimo, već pročitamo mali deo dok smo na odmoru. Zato fotokopirajte deo knjige koji mislite da ćete pročitati ili jednostavno nabavite e-book reader i skinite knjigu sa interneta.

Pročitajte još i: Korisne ideje za organizaciju odeće, naočara, nakita

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!