Dužina, boja i nega: Najbolji saveti za letnju brigu o kosi!

letnja nega kose

Kao što menjate garderobu, i izlazite iz teških džempera i farmerki, i tražite letnje haljine i materijale – vreme je da počnete isto tako da razmišljate i o svojoj kosi. Za većinu, letnji hair trendovi uključuju bezbrižne talase u kosi, prirodne pramenove od sunca i generalno ležeran izgled bez puno truda. Zato samo vam u nastavku spremili ultimativni letnji vodič za kosu, koji uključuje dužinu, boju i negu!

Pored trendy frizura i boja, ono što je važno da promenite leti jeste nega! Dok je zima asocijacija na suvu kosu i elektrisanje, letnji period takođe može ostavite velike posledice po njen izgled i zdravlje. Setite se samo sati i sati u bazenu ili na moru, dok je vaša kosa izložena hloru i soli.

letnja nega kose

Letnje frizure: Šta da tražite frizeru?

Dok leto ne traži nužno drastičnu promenu dužine, odlična je prilika da promenite stvari. Bilo da želite da dodate teksturu ili slojeve, ili da želite da vam kosa deluje kao da se niste ni trudile – postoji idealna letnja frizura i dužina kose za vas!

  • Talasasti lob – teksturisani asimetrični izgled koji je ujedno i edgy i chic je sjajan način da stilizujete kosu kada je napolju pretoplo
  • Baby šiške – super kratke šiške imaju retro vibraciju i odličan su letnji trend za rocker-chic notu tokom letnjeg perioda, iako nisu za svakoga
  • Duga i teksturisana kosa – ova letnja frizura se vrti oko prirodnog pokreta kose. Umesto punih kovrdži, zamislite prirodne talase i utisak nedovršenosti. Zato frizeru tražite duge stepene i slojeve koji će super stajati kada kosu budete sušili prirodno.

letnja nega kose

Idealna letnja boja: balayage

Da li će ikada balayage izaći iz mode? Pretpostavljamo da neće! I ovog leta posvletlite kosu, kako biste bili letnja plavuša! Balayage je veoma zabavan i lak način da osvežite look. Ovaj stil farbanja manje oštećuje kosu od klasičnog all-in farbanja. Lak je za održavanje, posebno ako koren ofarbate u prirodnu boju kose.

Povezano: Najlepše boje kose u trendu za leto 2019!

Letnja nega kose: problemi i rešenja

Letnji problem #1: Koren se znoji i masti

Ovo je najčešći problem koji većina nas iskusi tokom vrelih letnjih meseci. Kada nas sunce udari, prvo gde počnemo da se znojimo jeste glava – što dovodi do bržeg mašćenja kose.

Rešenje je – bočica suvog šampona! Neka vam glavna letnja navika bude da u tašni sa sobom uvek nosite mini travel bočicu suvog šampona kojim ćete naprskati koren i upiti višak znoja i masnoće. Bonus savet: nakon toga izduvajte kosu hladnom vazduhom iz fena, kako biste ekspresno osušili višak vlage u korenu.

letnja nega kose

Povezano: 7 proizvoda za kosu bez kojih ne možete ovog leta

Letnji problem #2: Izbledela, oštećena kosa od sunca

Na vrhuncu leta, UV sunčevi zraci mogu biti ekstremno jaki, oštećujući pritom ne samo kožu već i kosu. Slično kao što na koži koristimo SPF zaštitu, to moramo uraditi i sa kosom – zato je rešenje da nosite šešire, kao i da koristite leave-in proizvode za kosu sa UV filterom!

Predlažemo vam da kosu zaštitite Revlon EQUAVE Sun Protect dvofaznim regeneratorom sa UV filterom.

uv

Letnji problem #3: Oštećenje od hlora i soli

Ne postoji ništa što je više osvežavajuće od skakanja u bazen ili more na vreli letnji dan. Ali – treba da imamo na umu da hlor iz bazena i so iz mora itekako oštećuju vlas, njenu strukturu i boju. Tako se ona isušuje, boja bledi, a plava kosa postaje zelenkasta!

Rešenje je da ispirate kosu slatkom vodom pod tušem ili onom flaširanom. Koristite hidratantnu balzam odmah posle plivanja kako biste joj povratili vlagu. Takođe, nekoliko nedeljno nanosite masku za dubinski hidrataciju kose.

Mi vam preporučujemo oporavak kose uz Marrakesh Miracle masku za kosu, sa arganovim i konopljinim uljem.Selection_002

Pročitajte još i: DIY letnja nega i zaštita kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!