7 proizvoda za KOSU bez kojih ne možete ovog LETA!

letnja nega kose

Kada govorimo o letnjoj nezi, uvek je u fokusu koža tela i lica. Nega kose je nekako stavljena po strani, iako treba da joj posvetite veliku pažnju. Tokom leta, kosa je izložena brojnim spoljašnjim faktorima koji je oštećuju i isušuju: sunce, UV zračenje, hlor iz bazena, so iz mora, vetar… Zato se oštećena kosa dodatno oštećuje, a zdrava postaje isušena. Kako biste održali kosu u najboljem stanju i tokom leta – ovih 7 proizvoda su vam neophodni!

Letnja nega kose: 7 TOP proizvoda

1. Šampon

Tokom leta, najčešće nemamo vremena za temeljni ritual pranje i nege kose pogotovo na moru. Zato u pomoć pristižu 2 u 1 šamponi, koji sadrže u sebi i regenerator. Na ovaj način, ujedno ćete obaviti čišćenje i negu kose.

Ovakav šampon bi trebalo da ne otežava kosu, da je hrani i hidrira, a ujedno olakšava oblikovanje kose. On mora da nadomesti vlagu koja je isparila iz dlake usled delovanja spoljnjih faktora. A ako još ima divan letnji miris kokosa – pronašli ste idealan letnji šampon!

Baš takav je i Revlon UniqONE 2 u 1 kondicionirajući šampon sa 10 benefita za kosu.

Beautiful woman taking a shower and shampooing her hair.

2. Maska za kosu

Pošto je kosa iscrpljena i isušena leti, potrebna joj je regeneracija u vidu hranljive maske koja će joj povratiti nutrijente. Zato birajte maske koje sadrže ulja argana, lana, konoplje, makadamije, i druge hidratantne sastojke poput masnih alkohola i glicerina.

Ako vam je kosa ekstremno oštećena, birajte proteinske ili kombinovane maske, koji osim ovih sastojaka, sadrže i proteine i aminokiseline koje popunjavanju oštećenu vlas.

Preporuka kombinovane maske za letnji period je Marrakesh Miracle maska, za dubinsku negu oštećene kose.

3. Četka za raščešljavanje

Toko leta, često kosu sušimo prirodno, a i često je kvasimo, bilo da je reč o pranju kose ili kupanju u bazenu ili moru. Kosa je najranjivija kada je mokra. Zato obratite pažnju na vaš pribor za češljanje: da li se dešava da vam je četka puna dlaka, a kosa iskidana na krajevima?

Stoga odaberite kvalitetne četke za kosu koje raščešljavaju kosu bez lomljenja i kidanja, koje lako odmrse čvorove i na taj način sačuvajte kvalitet kose tokom leta.

Mi vam preporučujemo najprodavanije četke za raščešljavanje kose na svetu, sa posebnom tehnologijom češljanja mokre i suve kose – The Wet Brush. Takođe, za plažu i češljanje mokre kose je idealna Tangle Teezer četka.

Beautiful woman brushing her hair

4. Leave-in sprej sa SPF faktorom

UV filter koji postoji u nekim šamponima i maskama nije delotvoran: naime, ovi proizvodi se ispiraju, a sa njima i UV filter. Zato kosu morate zaštiti proizvodom koji se NE ISPIRA. Zato je idealno letnje rešenje za zaštitu kose – leave-in regenerator sa SPF faktorom, koji ćete naprskati pre izlaska na sunce, a pogotovo tokom boravka na plaži.

Naša preporuka je Revlon Equave Sun Protect dvofazni leave-in sprej, obogaćen keratinom i UV filterima.

5. Slani sprej za talase

Svi obožavamo one ležerne talase u kosi koje dobijemo na plaži – za njih je odgovorna morska so, koja ima efekat uvijanja kose. Kako biste odmorili kosu od stajling aparata i omogućili joj da se odmori, a ujedno želite talasastu frizuru – iskoristite prednosti slanog spreja za kosu. On sadrži u sebi morsku so, koja će napraviti prave morske talase, za čas! Nakon pranja kosu naprskajte sprejem, izgužvajte je rukama, osušite i to je to!

Mi vam predlažemo Subrina Texture slani sprej za kosu, bez alkohola.

Povezano: “Uradi sama” slani sprej za beachy talase u kosi

Beautiful smiling blonde with flower hair accessory on the beach

6. Tvisteri za lokne

Kada poželite da ponesete lokne, poštedite kosu nepotrebne toplote i vidu prese ili figara. Zato se odlučite za uvijanje kose bez toplote – uz pomoć sunđerastih tvistera. Oni su idealno rešenje za lepe i dugotrajne lokne. Nakon pranja kose, navijte tvistere na poluosušenu kosu, a dodatni efekat čvrstine lokni možete dobiti uz pomoć pene za kosu.

Naša preporuka su ComAir tvisteri za tanje lokne, prečnika 17 mm.

7. Eliksir za krajeve kose

Krajevi kose su posebno izloženi oštećenju i cvetanju tokom letnjeg perioda. Zato treba da ih dodatno zaštitite uz pomoć uljanog ili silikonskog eliksira za krajeve. Njih možete naneti na mokru ili suvu kosu. Birajte one koji sadrže i UV filtere, da biste zaštitili kosu od štetnog dejstva sunčevih zraka.

Revlon Orofluido Asia Zen eliksir sadrži ulje japanske kamelije i pirinča, a sadrži UV filtere, uz laganu nemasnu teksturu.

Pročitajte još i: SPF zaštita kose od sunca: Sve što treba da znate + predlozi

Selection_021Selection_022Selection_023

error: Content is protected !!