Profesionalni vs komercijalni preparati za kosu

Verovatno ste se mnogo puta zapitali da li ima smisla kupovina profesionalnih proizvoda za kosu? Da li vredi platiti više? Da li se primeti razlika u kvalitetu kose? Odgovor na svako od ovih pitanja je – DA!

Prednosti profesionalnih preparata za kosu

Kada kupujete šampon, regenerator, čak i stajling preparate, verovatno najpre razmišljate o ceni. Verujte, uvek ćete dobiti ono što ste platili. Jeftiniji proizvodi imaju manje kvalitetnih sastojaka od profesionalnih proizvoda koji održavaju prirodni nivo pH vrednosti kose, a to je jako važno.

Primarna razlika je u tome što profesionalni preparati nude viši nivo proteina i vitamina koji je vašoj kosi neophodan kako bi ona bila zdrava, tj, koncentracija hranljivih sastojaka u njima mnogo je jača nego u proizvodima za kućnu upotrebu. Komercijalni proizvodi koje možete naći u gotovo svakoj prodavnici, imaju veću količinu voska koji oblažu dlaku i čine je mekanom i sjajnom ali kada je mokra. Kada se kosa osuši, ona postaje krhka i suva.

Osim ove, jako važna razlika između ovih preparata je što su profesionalni proizvodi za kosu većinom koncentrovani pa je dovoljno da korišćenje male koliine da bi se dobio pravi efekat. Perfimerijski proizvodi su razblaženi, pa će vam osim slabijeg efekta biti potrebna i veća količina proizvoda.

profesionalni preparati za negu kose

Farbe za kosu – Profesionalne ili parfimerijske?

Najveća polamika se odnosi na izbor boja za kosu. Da li se više isplati kupiti boju u prodavnici ili parfimeriji ili otići u frizerski salon i dobiti profesionalni rezultat od strane stručnjaka? Farbe za kosu koje se prodaju u prodavnicama i parfimerijama obično se prodaju zahvaljujući skupim televizijskim reklamama na kojima su svetske zvezde a ne na osnovu rezultata koji se njihovom upotrebom dobijaju. Niko neće poverovati u to da se bilo koja od lepotica koje reklamiraju te boje za kosu fabra sama kod kuće.

Prednosti profesionalnih farbi za kosu ogledaju se u daleko većoj pigmentaciji, manjoj koncentraciji amonijaka i samim tim manjem oštećenju kose. Boje za široku potrošnju su lošijeg kvaliteta i jeftinijeg sastava, sa slabijom pigmentacijom, pa nikada u potpunosti ne možete biti sigurni u rezultat bojenja. Zbog veće koncentracije amonijaka, ove boje imaju pH nivo čak preko 11, a prirodni nivo kose je od 4,5 do 5,5 I to je optimalni nivo kojem se teži kada je nega kose u pitanju. Sa druge strane profesionalne boje imaju pH nivo od 7 do 9, zavisno od toga da li je u pitanju polu-trajna ili trajna boja za kosu.

[adsense_inserter id=”12825″]

Ako do sada niste ubeđeni da treba da se opredelite za profesionalne boje za kosu, naredni razlozi će vas sigurno ubediti:

1. Faktori koji utiču na izbor boje – Dve žene sa istim prirodnim nivoom kose mogu dobiti različite rezultate iako koriste istu nijansu. Prirodni nivo, pigment, ton kože, procenat sedih, stanje kose, prethodna bojenja igraju ulogu u postizanju krajnjeg rezultata. Retko ko uzima sve ovo u obzir kada stoji pred policom i bira nijansu.

2. Nesporazum oko stanja kose – Mnogi ljudi misle da je bojenje kose u direktnoj koleraciji sa suvom i oštećenom kosom. Svaki profesionalni brend ima svoje jedinstvene komplekse da zaštiti kosu prilikom bojenja. Često kosa bude i sjajnija nakon bojenja, a tekstura dlake poboljšana. Da ne pominjemo da je na zdravoj kosi boja postojanija.

3. Ušteda? – Žene se kod kuće farbaju da bi uštedele novac. Ali, šta se dešava kada vaša plava boja bude žuta ili narandžasta? Imate dve opcije, da ostavite rezultat takav kakav jeste ili da odete u salon na korekciju boje i platite uslugu dva puta više nego što biste u startu platili.

4. Konsultacija prilikom odabira boje – Kada kupujete farbu u parfimeriji ko će vas posavetovati u vezi pravilnog odabira boje? Radnica na kasi? Drugarica koja je pošla sa vama? Ukoliko nisu prošle adekvatnu obuku i ne poznaju dobro sve linije proizvoda teško da će moći da vam pomognu da odaberete nijansu u zavisnosti od vaše teksture, poroznosti kose i postojeće boje i uslova kose.

Drage dame, team Bellisima vam stoji na raspolaganju za sve savete vezane za upotrebu proizvoda za kosu najvećih svetskih profesionalnih brendova po primamljivim cenama i zanimljivim akcijama.

Posetite https://www.prodajakozmetike.com

error: Content is protected !!